Metpor Dış Cephe Kaplama Panelleri İle Isı Köprülerine Son

Kaplamaları kısmen levhaların kenarlarına dayanan, genişliğinin 2/3’ü için seramik tuğla desteği kullanan ve izolasyon odası ve seramik bölmeli binalar inşa etme konusunda yaygın bir gelenek vardır.

Bu tür cephe kaplama, bina cephesi boyunca termal köprüler oluşturur. Kaplamanın dikey yapısal destekleri de barındırma ihtiyacından etkilendiği durumlarda artış.

Aynı şekilde, pencere veya kapıların yerleştirileceği alanın açıklıkları, üzerindeki cephenin yükünü almak ve iletmek için lento bölgesinde zayıf nokta veya ısı köprüsü oluşturan elemanlardır. Sövelere, genellikle açıkta, üzeri örtülmemiş bir beton kiriş ile yapılır. Yalıtım

elemanının tüm kalınlığı dışarıdan geçtiği için, dışarıdan mantolama hem yeni inşaatta hem de rehabilitasyonda bu ısı köprülerini çözer. 

Metpor Söve & Mantolama Bina Dış Cephe Mantolama Sistemleri

Özellikle ısı köprüsü oluşturmaya yatkın yapı elemanlarından bir diğeri de balkon saçakları, teraslar vb. cephelerin çıkıntılarıdır. Bu elemanlar yalıtılmalıdır. Eps strafor mantolama malzemeleri bu noktalarda dış cephe yüzeyinin sürekliliğini mükemmel bir şekilde çözmektedir.

Yoğuşma nemi, binaların iç mekanlarında meydana gelir, su buharından sıvı hale geçişten kaynaklanır. Bu, iki koşula bağlı olarak meydana gelebilir, banyolarda sıcak su kullanılırken ekstra nem katkısı veya hava soğutması nedeniyle oluşur. Soğutma, cephenin yüzeyi veya iç yüzleri olabilen soğuk bir cisimle temas yoluyla gerçekleşir. Sıcaklıklar limiti (çiy noktası) aşarsa, yoğuşma olacaktır.

Bu soğutma, cephenin yetersiz yalıtımından kaynaklanmaktadır. Cephenin (duvarların) iç yüzeyinde yoğuşma meydana geldiğinde buna yüzey yoğuşması denir ve olay cephenin içinde bir noktada meydana geldiğinde buna ara yer yoğuşması denir.

EPS strafor köpük dış ısı yalıtım sistemi, evin iç sıcaklığını dengeleyerek ve ev içindeki rahatsız edici termal değişimleri önleyerek cephe kaplamasının durağan yalıtımını iyileştirir.

Aynı şekilde, tüm cephelerde ve bina yapısında termal salınımları önler; bu nedenle davranışlarını iyileştirmeye yardımcı olur ve bunlarda meydana gelen genişleme ve daralmalara bağlı çatlak, çatlak gibi patolojilerin önüne geçer.

Isı, cephelerden geçmesine ek olarak, cepheler tarafından kısmen emilerek, duvarlarda bir birikim etkisine neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı