Akfen Yenilenebilir Enerji, Sürdürülebilirlikte Dünyanın İlk 30 Şirketi Arasına Girdi

COP-27 KONFERANSI SÜRERKEN TÜRK ŞİRKETİ ULUSLARARASI BAŞARI ELDE ETTİ

 

Akfen Yenilenebilir Enerji, çevresel ve sosyal yönetişim ile sürdürülebilirlik alanında dünyanın ilk 30 şirketi arasına girdi

 

 Tüm dünya iklim krizi konusunda Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde devam eden Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’ndan çıkacak sonuçlara odaklanırken, bir Türk şirketi sürdürülebilirlik alanında önemli bir başarıya imza attı.

 

 Tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan Akfen Yenilenebilir Enerji, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kendisinden talepte bulunan şirketler içerisinden hazırladığı çevresel ve sosyal yönetişim ile sürdürülebilirlik raporunda tüm sektörler bazında dünyada ilk 30 şirket arasında aldı.

 

27'nci Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP-27), Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde başladı. Tüm dünya iklim krizi konusunda küresel çapta müzakerelerin yapıldığı Konferans’tan çıkacak sonuçlara odaklanırken, bir Türk şirketi sürdürülebilirlik anlamında önemli bir başarıya imza attı.

 

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını Türkiye ekonomisine kazandırmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdüren Akfen Yenilenebilir Enerji, çevresel, sosyal ve yönetim performansı özellikleri bakımından dünyanın önde gelen şirketleri arasına girdi.

 

Akfen Yenilenebilir Enerji, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in kendisinden talepte bulunan şirketler üzerinden hazırladığı çevresel ve sosyal yönetişim ile sürdürülebilirlik raporunda 70 genel skor elde etti. Şirket, elektrik sektöründe dünyada tüm şirketler arasında birinci, tüm sektörlerde Avrupa – Asya pazarında birinci, yine tüm sektörlerde de dünya pazarında ilk 30 şirket arasında kendisine yer buldu.

 

“100 YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİ

SAYESİNDE ÜSTÜN PUANLAR ALIYOR”

Moody’s’ tarafından hazırlanan çevresel ve sosyal yönetişim ile sürdürülebilirlik raporu, her yıl kendisinden inceleme talep eden farklı sektörlerdeki şirketlerin çevre, insan kaynakları, insan hakları, toplum katılımı, iş davranışı, kurumsal yönetim gibi kriterlerini masaya yatırıyor.

 

Akfen Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kuruluşu’nun (IFC) ortak olduğu Akfen Yenilenebilir Enerji’nin 235,7 MW’lık su, 121,4 MW’lık güneş ve 348,8 MW’lık rüzgar enerjisi kurulu gücü ile dengeli üretim portföyüne dikkat çekilen Moody’s’ raporunda, Akfen Yenilenebilir Enerji hakkında, “Şirket, sürdürmeyi taahhüt ettiği 100 yenilenebilir enerji üretimi sayesinde 'Yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi' alanında ve özellikle ISO 14001 sertifikası sayesinde 'Çevre Stratejisi' alanında üstün puanlar alıyor” yorumlarına yer verildi.

 

Rapor hakkında değerlendirmede bulunan Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, “Şirket olarak tamamı yenilenebilir enerji alanındaki kaynaklardan oluşan üretim karışımımız ve bu alanda üretici olmaya yönelik taahhüdümüzü sürdürüyoruz. Sadece elektrik üretimi değil, iklim değişikliği ile mücadele, biyoçeşitliliği koruma, çevresel ile sosyal yönetim ve bulunduğumuz bölgelerdeki paydaşların yaşam standartlarını artırmayı hedeflediğimiz sosyal sorumluluk çalışmalarımız ile bunun gibi uluslararası alanda kabul gören başarılarımızın sayısını artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı