Anadolu Efes'in Anadolu Vakfı ile Gelenekselleşen “Bir Kitap da Sen Getir" Projesinde Depremzedeler İçin Binlerce Kitap Toplandı

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Anadolu Vakfı’nın desteğiyle ilk kez 2014 yılında hayata geçirdiği ve bugüne dek on binlerce çocuğun eğitim hayatına destek olunan “Bir Kitap da Sen Getir” projesi, 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan Türk Telekom maçıyla tamamlandı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen proje kapsamında, Turkish Airlines EuroLeague’in 34. haftasında oynanan Monaco maçında başlayan ve Türk Telekom maçında tamamlanan projede, seyircilerin Sinan Erdem Spor Salonu’na getirdiği karalanmamış, boyanmamış ve iyi durumda olan binlerce ilk ve ortaokul seviyesindeki kitap, kontrol sürecinin ardından Anadolu Vakfı ile birlikte depremden etkilenen illere gönderilecek.

İki takım da kampanyaya destek oldu

Maç öncesinde bir araya gelen iki takım oyuncuları ve teknik heyeti, kampanyaya destek olmak için birbirlerine kitap hediye etti. Anadolu Efes, Türk Telekom forması giyen Türk oyunculara Nutuk ve yabancı oyunculara ise Andrew Mango – Atatürk kitabını hediye etti. Türk Telekom da buna karşılık olarak 200 adet çocuk kitabı ve temel eserleri kampanya için bağışladı.

Deprem bölgesindeki öğrencilere destek olunacak

Şubat ayında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkisi altına alan deprem felaketi sonrası yaraları sarmak için harekete geçen Anadolu Efes, gelenekselleşen “Bir Kitap da Sen Getir” projesinden toplanan binlerce kitabı, depremden etkilenen öğrencilere destek olmak için afet bölgesine gönderecek. Eğitim gönüllüsü basketbolseverlerin bu anlamlı maç için projeye bağışladığı karalanmamış, boyanmamış ve iyi durumda olan ilk ve ortaokul seviyesindeki kitaplar, tasnif sürecinden geçirildikten sonra, binlerce çocuğun eğitim hayatına destek olmak adına afet bölgesine gönderilecek.

Kitap getiren taraftarlar maçı ücretsiz takip etti

EuroLeague’de oynanan Monaco maçına yanlarında getirdikleri kitaplarla projeye destek veren taraftarlar, aynı zamanda Türkiye Sigorta Süper Ligi’nde oynanan Türk Telekom maçında geçerli ücretsiz bilet alma hakkından yararlandı.

“Bir Kitap da Sen Getir” projesi sayesinde gerçekleştirildiği günden bugüne kadar on binlerce kitap toplayan Anadolu Efes, önümüzdeki sezonlarda da ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim yaşamlarına katkı sağlamaya devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni