Bayrampaşa Belediyesi’nde işçilere yüzde 80 zam

Bayrampaşa Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplam bin 50 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Yeni sözleşmeye göre işçilerin ücretlerine brüt yüzde 80 zam yapıldı, sosyal hakları iyileştirildi ve ücretlerin 6 ayda bir enflasyon oranında artırılması kararlaştırıldı. İmza töreninde konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “İşçilerimizi enflasyona ezdirmemekte kararlıyız. Onların yüzünü güldüren güzel bir sözleşmeye imza attık. İşçi kardeşlerimiz ve aileleri için hayırlı olsun” dedi.

 

Bayrampaşa Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törende, sözleşmeyi belediyeyi temsilen Başkan Atila Aydıner, sendikayı temsilen Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin imzaladı. Toplam bin 50 işçiyi kapsayan yeni sözleşmeye göre, işçilerin ücretlerine brüt yüzde 80 zam yapıldı, sosyal hakları iyileştirildi ve ücretlerin 6 ayda bir enflasyon oranında artırılması kararlaştırıldı. İmza törenine Başkan Aydıner ve Mehmet Keskin’in yanı sıra AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

 

“İŞÇİLERİMİZİN MUTSUZ OLMASI EN SON İSTEYECEĞİMİZ ŞEY OLUR”

İmza töreninde konuşan Başkan Atila Aydıner, “Biz Bayrampaşa Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Bu ailenin içinde yer alan her bir kardeşimiz benim için çok değerli, çok kıymetli. İşçilerimizin mutsuz olması en son isteyeceğimiz şey olur. İşçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmemekte kararlıyız. Bugün, onların yüzünü güldüren, 2 yıl süreli güzel bir sözleşmeye imza attık. Ülkemizin şartlarını ve belediyemizin imkânlarını da göz önünde bulundurarak zam oranını yüzde 80 olarak belirledik. Ücretleri 6 ayda bir enflasyon oranında artırmayı kararlaştırdık. İkramiye tutarını da ilk yıl için 40, ikinci yıl için 52 güne çıkardık. İşçi kardeşlerimiz, aileleri, belediyemiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sürece emek verenlere de teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni