Borusan’dan Cumhuriyet’in 99. Yıldönümünde Sürdürülebilir Fayda Programı

Borusan, sosyal etki ve sürdürülebilirlik öncelikleri ile paralel, toplumsal meselelerde hedef grupları harekete geçirme potansiyeli yüksek projeleri destekleyeceği Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nı Cumhuriyet’in 99. yıldönümünde hayata geçiriyor.

 

Toplumsal faydayı faaliyetlerinin merkezinde konumlandıran Borusan, sosyal etki ve sürdürülebilirlik öncelikleri ile paralel, toplumsal meselelerde hedef grupları etkileme ve harekete geçirme potansiyeli yüksek projeleri destekleyen bir programı hayata geçiriyor.

 

Dünyada 5 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye yayılan küresel bir sosyal girişimcilik platformunun İstanbul ayağı olan Impact Hub İstanbul  iş birliği ile gerçekleştirilen Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, Türkiye sosyal girişimcilik ekosisteminde yaygın olarak uygulanan girişimci destek programlarından farklı bir yaklaşım izliyor.

 

Sağlanacak desteklerin çarpan etkisi yaratabileceği bir model vasıtasıyla, sürdürülebilirlik, sosyal inovasyon ve sosyal etki / toplumsal fayda alanlarına farklı bir soluk getiren program, mevcut desteklere erişimde zorlanan ekipleri vitrine çıkarırken harekete geçirme potansiyeli yüksek projeleri de desteklemeyi amaçlıyor.

 

İklim krizi ve eşitsizlik odaklı projeler bekleniyor

Bu desteğin finansal ve finansal olmayan kapasite geliştirme araçlarıyla sağlanması planlanırken başvuracak ekiplerin projelerinin ses getirecek bir şekilde somut bir çıktıya dönüştürülmesi hedefleniyor. Programın odak alanlarını ise Borusan’ın sürdürülebilirlik odak alanları olan İ3 yani iklim, insan ve inovasyondan ilham alınarak oluşturuldu.

 

Programın iklim krizi ve eşitsizlikler olmak üzere iki odak alanı bulunuyor. İklim krizi ile mücadelede yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması, emisyon azaltımı, döngüsel ekonomi modellerinin geliştirilmesi ve/veya yaygınlaştırılması, ileri dönüşüm, atıkların değerlendirilmesi ve/veya geri kazanımı, su kaynaklarının sürdürülebilirliği, biyoçeşitliliğin azalması ile mücadele, karbonsuz kentsel mobilite çalışmalarının yaygınlaştırılması başlıklarına odaklanan projeler desteklenecek.

 

Eşitsizliklerin azaltılmasında ise toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, ayrımcılığın ve kutuplaşmaların önlenmesi, engellilik alanında eşitsizliklerin azaltılması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, istihdamda eşitliğin sağlanması konulu projeler bekleniyor.

 

Başvuracak projelerde, sürdürülebilirlik konsepti çerçevesinde inovatif yöntemlerin nasıl kullanıldığı da önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

 

200.000 TL’ye kadar hibe desteği 

29 Ekim tarihi itibariyle surdurulebilirfayda web sitesi üzerinden açılacak başvurular toplandıktan sonra, yapılacak değerlendirme sonucunda 4 projenin desteklenmesi planlanıyor. Proje başvuruları Kasım ayında sonlanırken Aralık’ta sonuçlar açıklanacak ve Ocak – Mayıs ayları arasında kazanan projeler desteklenecek. Kazanan projelere kapasite ve proje geliştirme desteği, ihtiyaç analizi & etki modeli oluşturma desteği, eğitim ve atölye desteği, mentor ve uzman desteği, görünürlük desteği sağlanırken 200.000’TL ye kadar hibe desteği sunulacak. Bununla birlikte Impact Hub İstanbul’un ve Borusan’ın iletişim ağlarına dahil olma fırsatı ve katılımcıların kendi alanlarında, topluluklarını oluşturmaları ve geliştirmeleri için Impact Hub İstanbul’da farkındalık etkinlikleri organize etme fırsatı da verilecek.

 

Cumhuriyet’in 100. yılında program ilk meyvelerini verecek

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nın kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, Borusan’ın Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Asım Kocabıyık’ın topluma fayda sağlama misyonunu devam ettirdiklerini ifade ediyor: “Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nı bizler için çok değerli olan bir dönemde, Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılını kutlarken hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. Tohumlarını bugün attığımız bu kıymetli programımız filizlenecek, yeşerecek, büyüyecek ve Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk meyvelerini de toplamış olacağız. Birbirinden değerli, fayda odaklı, problemlere çözüm olacak pek çok projeyle bu program vesilesiyle tanışmış olacağız. Onlara destek olacak, hedeflerine birlikte yürüyecek ve beraber fayda sağlayacağımız için heyecanlı ve mutluyuz.”

 

“Etki aktörlerini bir araya getirmek için sabırsızlanıyoruz”

Programla ilgili olarak Impact Hub İstanbul Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu ise “Sosyal inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı programlarımızda, etki yaratan birey ve kurumları desteklemek, çeşitli aktörleri bir araya getirerek iş birlikleri tasarlamak öncelikli hedefimiz. Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı kapsamında, iklim krizi ve eşitsizlik gibi iki önemli alanda sosyal ve çevresel fayda sağlayan etki aktörlerini bir araya getirmek için sabır

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni