Cep yakan doğal gaz faturasından tasarruf etmenin yolları

Kış mevsiminin ilk ayı Aralık’a girmemizle birlikte havalar mevsim normallerinde seyretmeye başladı. Doğal gaza gelen zamlardan sonra kombiyi açmakta direnen vatandaşlar, bu ayla birlikte kombileri açarken yeni zamların faturalara nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Karşılaştırma sitesi encazip, basit ancak faturanın kabarmasını önlemeye yardımcı olacak tasarruf önerileri sıraladı. 

 

Aralık ayına girilmesiyle birlikte kış mevsimine de geçiş yapıldı. Sonbaharda havaların ılık geçmesiyle kombiyi açmaya direnen vatandaşlar, aralık ayıyla birlikte ısınma gereksinimleri için kombileri açmaya başladı. Havaların soğuması ve ısınma ihtiyacının artmasıyla birlikte doğal gaz faturaları meskenlerin önemli giderleri arasında yerini alacak. Karşılaştırma sitesi encazip basit ancak önemli miktarda tasarruf yapmanızı sağlayacak önerileri araştırdı. İşte doğal gaz faturalarınızı biraz olsun rahatlatacak o öneriler:

 

  • En basit önerilerin başında perdelerin açık tutulması ile gün ışından yararlanmak geliyor. Perdelerinizi açarak güneşin doğuşundan batışına kadar yaydığı ısıdan faydalanabilirsiniz. 
     
  • Kanepenizi ve sandalyelerinizi radyatörü kapatmayacak şekilde ve aralık bırakarak konumlandırabilir bu sayede sıcak havanın kesilmesini önleyebilirsiniz. 
     
  • Tüm gün kombinin derecesini aynı ayarda tutmak yerine, gündüz güneş ışınları evinizi geceye göre daha fazla ısıtacağı için kombiyi birkaç derece kısabilirsiniz.
     
  • Aynı zamanda akşamları yatağı ısıtmak için elektrikli battaniye kullanmak, kombiyi birkaç derece kısmaya imkân tanıyabilir. Bu da doğal gazdan tasarruf yapmanıza olanak sağlar. 
     
  • Kombinizin bakımını yılda bir kez, özellikle kış aylarına girmeden önce yaptırmanızda da yarar var. 
     
  • Bir başka dikkat etmeniz gereken nokta ise sıcak havayı, odaya geri yansıtarak enerji tasarrufuna yardımcı olmak için radyatörünüzün arkasına metalize radyatör reflektörü (radyatör arkalığı) koyabilirsiniz. 
     
  • Evi havalandırırken pencereleri minimum süre açık tutarak doğal gaz sarfiyatını önleyebilirsiniz.
     
  • Enerji tasarrufunda en önemli destekçilerden biri de yalıtım. Yalıtımı kötü çatı ve duvarlar, önemli bir enerji israfına nedeni olabilir. Bu nedenle yalıtıma dikkat edilmeli.
     
  • Yalıtım bandı da tasarrufa önemli katkı sağlayan tüyolardan. Isınmanın en etkili yollarından biri kapı aralıklarına yalıtım bandı çekmek. 
     
  • Aynı şekilde yalıtım bandını pencereler için de kullanabilirsiniz. Pencerelerin etrafına kolayca yapıştırılan hava geçirmez şeritler, önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir. 
     
  • Pencerelerin çift cam olması sıcak soğuk hava dengesini sağlar ve uzun vadede tasarrufa katkı sunar.
     
  • Ağırlıklı olarak bulunduğunuz bir odadaki ısıtmayla gün içinde pek de girmediğiniz ya da kullanmadığınız bir odanın ısısını farklı ayarlayarak tasarruf sağlayabilirsiniz. Isıyı kontrol etmek için bir termostat kullanabilir ve sık sık kullanmadığınız odalarda ısıtmayı azaltmak için termostatik radyatör valfleri kullanabilirsiniz.
     
  • Isıtmadığınız odaların kapılarını kapalı tutabilirsiniz. Kapıları kapatmak, sıcak havanın belirlenen alanda kalmasını sağlar ve soğuk havanın eve yayılmasını durdurur.
     
  • Evde değilseniz kombiyi kapatabilirsiniz. Isıtmayı bütün gün düşük ısıda bırakmanın daha ucuz olduğu fikri yaygın olsa da bu doğru değil. Isıtmayı sadece ihtiyaç olduğunda kullanmak tasarruf etmenin en iyi yolu.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni