Dakar Rallisi Gücünü Motul'den Alacak

2023 senesinin ilk motor sporları organizasyonu Dakar Rallisi’ne sayılı günler kaldı. Yarışın ana sponsoru olan Motul, Suudi Arabistan’da koşulacak dünyanın en zorlu yarışına katılan ekiplerin bu sene de en büyük destekçisi olacak.  

Motor sporlarının zorluk derecesi en yüksek yarışı Dakar Rallisi 31 Aralık 2022 – 15 Ocak 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın zorlu çöllerinde yapılacak. 

Otomobil, motosiklet, kamyon, hafif prototip, klasik ve SSV kategorilerinde düzenlenecek yarışta farklı kategorilerde toplam 365 araç yarışacak. Suudi Arabistan’da 4. kez organize edilecek olan Dakar Rallisi, 4.706 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 8.549 kilometre üzerinden koşulacak. 

Honda HRC’nin tercihi Motul!  

Motul desteği ile motosiklet kategorisinde yarışacak olan Honda HRC Takımı yine çok iddialı. Arabistan çöllerinde zorlu koşullara karşı mücadele edecek ekibe bu yıl katılan Adrian Van Beveren’e Dakar efsaneleri Ricky Brabec, José Ignacio Cornejo ve Pablo Quintanilla eşlik edecek. 2020 senesinde yarışı kazanan Brabec, 2022 senesinde ikinci olmuştu. Brabec yarış öncesi şunları söyledi: “Dakar’ı kazanabilecek çok sayıda yarışçı var, ancak zorlu günleri atlatmak için zihinsel olarak sağlam ve güçlü kalmak, yarışta herkesin tecrübe etmediği bir konu. Tüm dünyadaki en büyük motor sporları yarışını bir kez kazandınız mı, bunun tekrar yapılabileceğini biliyorsunuz.” 

HRC takımına bu yılın başlarında katılan Adrian Van Beveren ise yarış öncesi açıklamalarında Motul ile iş birliğinden bahsetti: “Motul, sporumuzdaki ve madeni yağ dünyamızdaki önemli referanslardan biri. Motosiklette Motul gerçekten birinci sınıf bir marka. Ürünleri süper kaliteli ve markanın bir tür moda olan ‘vintage’ havası var. Motul özgün bir marka ve ürünleri yağın ötesine geçerek, kask temizleyiciler gibi bakım ürünlerine kadar uzanıyor. Gerçekten eksiksiz bir marka. Bu benim için gerçekten yararlı bir ortaklık çünkü bu sadece pazarlama ile ilgili değil, her gün kullandığım ve ihtiyaç duyduğum ürünlerle ilgili.”

Motul, sürücülerin takım desteği olmadan yarıştığı Original By Motul kategorisinde yarışanları da unutmadı ve bireysel katılımcıların yine en büyük destekçisi olacak. Motul ayrıca, arazi motosikletlerinden SSV’ye ve Dakar Classic’e kadar Dakar kategorilerinin çoğunda yarışan rakiplere yağlayıcılar ve diğer bakım ürünlerini sağlayacak.

MOTUL mobil laboratuvarı tüm yarışçılara destek olacak

Motul’ün, içerisinde madeni yağ analizi yapılabilen laboratuvarı olan mobil Racing-Lab tırı yarış boyunca takım ve bireysel sürücülerin hepsine teknik destek sağlayacak. Motul ayrıca motosiklet bakım ve temizlik ürünlerinden oluşan Mc Care serisini Original By Motul kategorisinde yarışan sürücülere ücretsiz olarak temin edecek. İçerisinde basit tamir kitleri ile sürücülerin kişisel eşyalarının bulunduğu Original By Motul kutuları bu kategoride yarışan sürücüler için Motul tarafından taşınacak ve lojistik destek sağlanacak. 

2023 senesinde Dakar Rallisi’nin yanı sıra Moto GP, World SBK, LeMans24 Saat gibi daha birçok heyecanlı ve mücadeleci seri bizleri bekliyor. Gelişmeler ve motor sporları dünyasından haberler için Motul Türkiye sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın. 

MOTUL HAKKINDA

Motul, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren, madeni yağ alanında uzman, Fransa merkezli bir üreticidir. Otomotiv, motosiklet, ağır vasıta, marine yağları ve Motul Tech birimi aracılığı ile endüstriyel yağların formülasyonu, üretimi ve dağıtımında uzmanlaşmıştır.

165 yıldan uzun süredir ürünlerinin kalitesi, yenilikçiliği ve motor sporlarındaki etkinliği ile tanınan Motul, ayrıca sentetik yağ uzmanı olarak da bilinmektedir. 1971 yılında Motul, havacılık endüstrisinden kaynaklanan ester teknolojisini kullanarak otomobil motorları için 

-300V olarak ünlenen- %100 sentetik yağ formülasyonunu ilk kez üreten yağ üreticisi olmuştur. Yıllar içinde Motul, yarış dünyasındaki birçok takım ve üreticinin resmi tedarikçisi olarak geniş tecrübe kazanmış ve onun bu bağlılığı, motor sporlarının teknolojik gelişimine katkıda bulunmuştur.

Motul bugün birçok uluslararası yarış takımı için resmi bir tedarikçi olarak yatırım yapmaya devam etmektedir: Le Mans 24 Saat Yarışı (otomobil ve motosiklet), FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC), Super GT, Dakar, MotoGP, World Superbike, World MX, Endurance World Championship, Supercross, IOM TT, Rallycross, F1 Boat yarışı bunlardan sadece bazılarıdır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni