EGİAD’dan Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Zirvesi

Küresel iklim krizinin yarattığı olumsuz etkilerin artışı, pandemi ile ortaya çıkan yeni riskler ve kaygılar sürdürülebilir iş dönüşümünü her zamankinden daha önemli kılıyor. Dünyada iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, gündemin Türkiye’ye yansımaları, İklim Değişikliği Eylem Planı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getirdikleri yeşil dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu ortaya koyuyor.

 

İçinde bulunduğumuz bu değişim çağında adil bir geçişi başarıyla yönetebilenler, işlerini geleceğe, yeni ekonomiye hazır hale getirebilecekler. Bu kapsamda son iki yılda İzmir’den bir çıkış noktası yakalayan ve dikkatleri üzerine çekmeyi başaran EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, Gelecek İçin Sürdürülebilirlik başlığı altında CK Architecture interiors Ana Sponsorluğu’nda 16 Kasım’da düzenleyeceği tam günlük bir zirve ile iş dünyası, dijitalleşme ve toplumsal dönüşümü tüm yetkin isimlerin katılımıyla masaya yatıracak. İZQ’da gerçekleşecek zirve ile tüm sektörlerden önemli paydaşlar, dönüşümü harekete geçiren stratejileri, yatırımları, inovasyonları ve işbirliklerini kürsüye taşıyacak.

 

Zirve öncesi bir değerlendirmede bulunan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, etkinliğe 1 yıla yakındır hazırlandıklarını ve bu zirveyi ve çıktılarını çok önemsediklerini belirterek, “Global ve yerel iş dünyasının liderleri, sürdürülebilir büyümenin uzmanları, girişimciler, özel sektör temsilcileri, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları, akademi dünyası, gençler “Gelecek İçin Sürdürülebilirlik” teması ile değişim çağında başarılı bir geçiş için küresel yaklaşımları ve somut adımları o gün ayrıntılarıyla değerlendirecek. 16 Kasım’da yeşil dönüşümü konuşacağız. https://s4f.egiad.org.tr/program/ adresinden programın ayrıntılarına ulaşabilirsiniz. EGİAD yaklaşık iki yıldır “Sürdürülebilirlik” ve “Dijitalleşme” teması kapsamında üyelerinin ve paydaşlarının bilgi ve farkındalığının arttırılması amacıyla farklı boyutlarda ve geniş bir yelpazede çalışmalar gerçekleştirmekte. Gelecek için Sürdürülebilirlik Zirvesi’ne yaklaşık 250 fiziki 1000’e yakın online katılımcının geleceği planlanmakta. Sınırda karbon vergisi, enerji dönüşümü, döngüsel ekonomi, inovasyon, sürdürülebilir finansman, yeşil fonlar ve yönetişim konularının odak noktasında yer alacağı bir zirve olacak. İklim kriziyle tüm canlı türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, en son mevzuatlar ışığında yeşil iş dönüşüm yol haritaları, yeni riskler ve kaygılarla tüm sektörlerde sürdürülebilir dönüşümünün ne derece acil ve önemli olduğunun altını çizeceğiz” dedi. Zirvede ayrıca İzmir Girişimcilik Endeksi Raporu Lansmanı’nın da gerçekleşeceğini ve İzmir’deki girişimcilik eko sistemine projektör tutacaklarını vurgulayan Yelkenbiçer, “Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki tarafından hazırlanan EGIAD Think tank raporu ile uzun yıllardır üzerinde önemle durduğumuz girişimcilik eko sistemine yeni bir bakış açısı sunmuş olacağız” diye konuştu.

 

Zirve Hakkında

Farklı başlıklarda 6 panel altında düzenlenecek zirvenin açılış konuşmalarını EGlAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası (IZTO) Yönelim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, CK Architecture Interiors Kurucusu Mimar Cem Kapancıoğlu yapacak.  Açılış konuşmalarının ardından ilk panelde, Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, İzmir Girişimcilik Endeksi Raporu Lansmanında EGİAD Think Tank Raporu tanıtımını yapacak.

 

Moderatörlüğünü, Sektörel ve Çevresel Sürdürülebilirlik Uzmanı Ferdi Akarsu'nun yapacağı 'Sürdürülebilirlik Paneli'ne, ESG Türkiye Genel Müdürü Cenk Türker, TP1 Composites EMEA Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Serdar, Norm Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komite Başkanı Duygu Uysal Simrooğlu ve Coca-Cola Kurumsal İlişkiler Direktörü Servet Yıldırım konuşmacı olarak katılacak.

 

Siber Dayanıklılık Panelinde Palo Alto Networks Gelişen Piyasalar Baş Güvenlik Yetkilisi Haider Pasha, konuşmacı olarak yer alacak. Moderatörlüğünü Ticaret Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seda Gök'ün yapacağı Geleceğin İş Dünyası Paneli'nde ise, Aenesa Ürün Geliştirme ve Teknoloji Direktörü Can Aksakal, EY Türkiye Blockchain Desk Lideri Esra Özdemir, Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Ülke Başkanı Bora Tuncer konuşmacı olarak katılacak. Moderatörlüğünü Cevdet İnci Eğitim Vakfı'ndan Ece Elbirlik Ürkmez'in yapacağı Toplum Paneli'nin konuşmacıları; Akademisyen, Sosyal Girişimci Itır Erhart, Bilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık, Youth For Climate Turkey & Fridays For Future International İklim Aktivisti Atlas Sarrafoğlu olacak.

 

Son olarak, 'Modern Zamanlar, Değişen Beklentiler: Yarın Bize Neler Getirecek? panelinde Tarihçi Yazar Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan konuşmacı olarak yer alacak. Zirvenin Ana Sponsoru CK Architecture İnteriors, Altın Sponsoru, Tanyer Tan Urla, Yaka Sponsorları Ege Endüstri, Jantsa, Erdal Etiket, Dikkan, Eksen, Milagro oldu. Konaklama sponsorları En Motel ve Marriott İzmir. Dijital Baskı ve Reklam Sponsoru Can Dijital Baskı Reklam şirketi oldu. Logo Sponsorları ise, AsGrup, Roteks, Yelkenbiçer Şirketler Grubu, 3 KA Tekstil, İnci Akademi, Tutum Mali Müşavirlik, Frigoduman, Serter Mobilya, Setaş Elektrik, Coffemania, İdeal Yapı, İnteryağ, İzeltaş, Söktaş, Olten Sanat Vakfı, Yarol Hukuk Bürosu, Kimflor, Norm Holding, QNB Finasleasing, 4Team Organizasyon, Aktif Danışmanlık, Murat Çay Lojistik. Medya Sponsorları Dünya, Ticaret, Ege Telgraf, Hürriyet, Milliyet, Posta, Yenigün, İlkses, 9 Eylül, İz Gazete oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni