Galata Wind güçlü performans sergilemeye devam ediyor

Rüzgâr ve güneşten yüzde yüz temiz ve yenilenebilir elektrik enerjisi üreten Galata Wind Enerji, yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir finansal performans gösterdi ve nakit akışında önemli bir artış yakaladı. Şirket, 2022 yılının 9 ayında global enerji krizi ve makroekonomik belirsizliklere rağmen hasılatını 161 artırarak 863 milyon TL’ye çıkardı.

Rüzgâr ve güneş enerji santralleriyle faaliyet gösteren Galata Wind, ekonomik olarak büyürken her geçen gün daha da güçlenmeye devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreğinde FAVÖK marjını 85’de korurken, net borç/FAVÖK oranını ise 0,03 olarak gerçekleştirmeyi başardı. Galata Wind böylece, 161 artışla 863 milyon TL seviyesinde gelir ve 466 artış ile 705 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. Şirketin bilançosu ise yıl sonuna göre 42 artış sağladı.

 

Temiz enerji yatırımları devam ediyor

Halka arzdan itibaren büyüme vizyonunu çok daha hızlı biçimde hayata geçiren Şirket, mevcut 269 MW'lık portföyünü yakın zamanda 500-550 MW'a çıkartmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Galata Wind'in Taşpınar Santrali'ndeki hibrit projenin üretim lisansında yardımcı kaynak alanı koordinat tadil talebi EPDK tarafından onaylandı. Ayrıca yıllık yaklaşık 800 GWh'lık elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip Galata Wind, yine Taşpınar Santrali'nde 67,2 MWm/60 MWe toplam kurulu gücünü 80,2 MWm/73 MWe'ye çıkarmak için onay aldı. Böylelikle 14 türbin ile faaliyetlerini sürdüren Taşpınar RES'e iki yeni türbin eklemek mümkün olacak. Bunlara ek olarak Şirket, Muğla ili sınırlarında faaliyet gösterecek, kurulu gücü 9 MWm/6,8 MWe olan rüzgâr enerjisi santrali lisansını devralmıştır.  

 

Sürdürülebilir ve yeşil finansman ile emin adımlarla hedeflerine ilerliyor 

500.000.000 TL tutarı aşmayacak şekilde, nitelikli yatırımcılara veya tahsisli satış şeklinde yeşil borçlanma aracı olarak tahvil/finansman bonosu ihraç edilmesi amacıyla SPK'ya başvuruda bulunan Galata Wind, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarına devam edecek. 

 

Galata Wind, planladığı kapasite artırımlarıyla, yıllık ortalama 150.000 MWh daha elektrik üreterek yaklaşık 80.000 ton CO2 ek karbon emisyon azaltımı yapılabilmesi, yatırımlarını desteklemek için 45 milyon ABD Doları finansman almak üzere EBRD ile kredi sözleşmesi imzaladı. 

 

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, şirketin üçüncü çeyrek performansı ve EBRD ile imzalanan kredi anlaşması hakkında şunları söyledi: 

 

“Bu yıl Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin de imzacısı olarak küresel 10 ilkeyle ilgili taahhütte bulunduk. Sürdürülebilirlik yönetim yaklaşımını tüm iş süreçlerimize entegre etme ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlama vizyonuyla, yapacağımız yeni yatırımlarla yenilenebilir enerji kapasitemizi artırırken karbon emisyonlarının azalmasına halihazırda yaptığımız yıllık 400.000 ton CO2 katkıyı da artıracağız. EBRD’den temin ettiğimiz finansman, orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşmak bakımından önemli bir katkı sağlayacak. Giderek güçlenen küresel sürdürülebilirlik perspektifi sayesinde ekonomik büyümede daha fazla rol üstlenecek Galata Wind gibi temiz enerji şirketlerinin geleceğinin de daha parlak olacağını öngörüyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni