Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Nihat Kırmızı D-Smart'a konuk oldu

D-Smart’ta ekrana gelen Gündem Özel Programı’nın bu haftaki konuğu Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı, Demirören Haber Ajansı’ndan Serhan Türk’ün sorularını yanıtladı.

Nihat Kırmızı ilk olarak Galatasaray’ın şampiyonluğunu yorumladı:

“Tek amacımız camiayı mutlu etmek. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında şampiyon olmak ayrı bir gurur. Taraftarlarımız ve camiamız Cumhuriyet’e ne kadar sahip çıktığını gösterdi.”

Sportif AŞ’deki görevini değerlendiren Nihat Kırmızı şunları söyledi:

“Mustafa Cengiz döneminde basketbola sponsor olarak başladık. Basketbolda önemli başarılar elde ettik. Şu an Sportif AŞ’de Burak Elmas döneminden beri futbolla ilgili çalışmaları sürdürüyorum. Galatasaray’ın başarısı için sadece ben değil kim olursa olsun her zaman daha fazlasını vermek için bir yarış içinde oluyoruz. Bu yarış Galatasaray’a fayda veriyor. Bizden daha faydalı olacak arkadaşlar olduğu zaman biz onlara her zaman yol açarız.”

Burak Elmas döneminde Sportif AŞ’deki görevine başlayan Nihat Kırmızı, Elmas ve Dursun Özbek dönemlerini değerlendirdi:

“İki başkanı da kıyaslamak doğru olmaz. Burak başkan döneminde sezonun ortasında göreve başladım. Başarılar gelmiyordu. Hoca değişikliği yaşandı ama Torrent ile de uyum sağlanamadı. O dönem ben de Torrent’ten gerekli verimi almak için çabaladım. Camiada seven ya da sevmeyenler olabilir ama ben kulüp için hocayı ve oyuncuları motive etmek zorundaydım. Bu sene Boey gibi bazı oyunculardan yüksek verim almaya başladık. Oyunculardan gelir elde etmek de önemli. Çünkü bu şekilde daha çok harcama yapabiliriz. Özellikle ülkemizdeki ekonomik durum nedeniyle oyunculardan elde edilecek gelir daha da önemli. Torrent ile aram iyiydi, ama Okan Buruk ile daha da iyi. Okan hoca Galatasaray’ın bir evladı. Florya’da uzun yıllar geçirmiş önemli başarılar geçirmiş. Okan hocanın Fatih Terim kadar sayısız başarılar elde edeceğini öngörüyoruz. Uzun yıllar Galatasaray’da görev yapacağını düşünüyorum. Ama kendisini ileride Avrupa kulüplerinde görmek bizi gururlandırır. Taktik bilgisi çok iyi seviyede. Geçen dönem ile bu dönem arasındaki farka bakarsak, geçen dönem bir değişim dönemiydi. Olumsuz durumlardan ders çıkarıldı. Bu dönem için bazı planlamalar yapıldı. Ama Okan Buruk Florya’yı en iyi bilen biri” dedi.

Nihat Kırmızı, geçen döneme göre yaşanan değişimi şöyle anlattı:

“Dursun başkan liderliğinde iyi ve güçlü bir yönetim oluştu. Geçmiş dönemde yaşadığı tecrübeleri iyi kullandı. Bir baba gibi hepimizi tüm olumsuzluklarda motive etti. Geçen sene pandemiden çıkılmış, bir değişim dönemiydi. Transferlerin hepsi doğru olmayabilir. Ama kazanımlar da olmuştur. Bu sene hoca tercihi çok iyi oldu. Özellikle Okan hocanın son 6 aylık süreçte, dışarıdan yapılan tüm manipülasyonlara aldırış etmeden, bu süreci çok profesyonelce yönetip takımı şampiyonluğa taşıdı. 14 maç üst üste kazanma serisi yakalayıp rahatlamamız gerekirken, rakiplerimiz de iyi performans gösterdi ve yarış son haftalara kadar sürdü. Maalesef Beşiktaş kulübü depremden nemalanmaya çalışarak, haksız puan taleplerinde bulundu. Bunları konuşmaya bile gerek yok. Bu şekilde gereksiz gerginliklere gerek yok. Sonuçta ikinci bile olamadılar.”

Nihat Kırmızı, Galatasaray’ın bu elde ettiği başarıyı sürdürmek için neler yapacaklarını anlattı:

“Galatasaray’ın üst üste 3 kez şampiyonluk yaşamış bir camia. Başarı tabi ki şampiyon olmak ama bu mücadelenin sonuna kadar içinde olmak da önemli. Biz Avrupa’da başarılı olmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışacağız. Şampiyonluktan sonra beklentiler yükseldi. Takımın bir iskeleti oluştu. Belki takımdan ayrılan oyuncular olacaktır ama bu da bize ekonomik katkı sağlar. Biz yıldız transfer olarak değil, faydalı transfer yapmaya çalışacağız. Transfer komitesi şu an çalışmaları sürdürüyor.” dedi.

Nihat Kırmızı sezon içinde kulüpler arasında yaşananlara da değindi:

“Herkes şampiyonluk için yarıştı. Adil bir lig oldu. Son haftaya kadar yarış sürdü. Hatalar yaşandı. Bizim de aleyhimize hatalar yapıldı. Biz kendi hatalarımızdan ders alarak, kendimizi düzelterek bu sene başarıya ulaştık. Ama rakiplerle uğraşırsanız, başkalarının başarısızlıklarından nemalanmaya çalışırsanız, kendinizi geliştiremezsiniz. Başarılı olamazsınız. Ancak futbolumuzun bazı aksayan yönleri var. Özellikle hakemler konusunda sıkıntılar. Çok başarılı hakemler var ama hakemliği hak etmeyen isimler de var. Kalitenin artırılması lazım. Hataları iyileştirici adımlar atmalıyız. Bu konuyu halletmezsek, genel olarak futbolda gelişme sağlayamayız. VAR sistemi ile birlikte sorunlar çözüleceğine tartışmalar daha da arttı. Bu işin eğitim yönüne ağırlık vermemiz lazım.”

Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Kırmızı, Icardi’nin takımda kalıp kalmayacağını değerlendirdi:

“Ben öncelikle taraftar olarak cevap vermek isterim. Icardi’nin kalmasını isterim. Çok büyük bir yıldız ve takıma çok katkı sağladı. Herkes onu seviyor. Ben tabi ki kalmasını isterim. Ama işin maliyet kısmı var, teknik olarak gereklilik durumu var. Okan hocanın da kalmasını isteyeceğini düşünüyorum. Durum değerlendiriliyor, şartlar uyarsa kalmasını isteriz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni