Goodyear, Adapazarı Fabrikasına güneş duvarı kuruyor

Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, fabrikalarında yenilenebilir enerji odaklı dönüşümler konusunda önemli gelişmeler kaydediyor. Goodyear, Adapazarı’ndaki tesisinde yeni bir güneş duvarı kurarak sürdürülebilir bir dünyaya yönelik önemli bir adım atıyor. Proje, enerji yönetimine esneklik ve güç kazandırmanın yanı sıra fabrikanın çevresel ayak izini küçültmeye de yardımcı olacak.  

 

Goodyear, Adapazarı Fabrikası’nda gerçekleştirdiği projenin ilk etabı olarak 50 m2’lik bir güneş duvarı kurdu ve temiz havanın ön ısıtmasını yapmak için bu duvarı mevcut HVAC Isıtma, Havalandırma ve İklimlendirme ünitelerinden birine bağladı. Bu sistemde güneş kolektörün yüzeyini ısıttığında, ısınan hava yüzeydeki binlerce küçük delikten içeri çekiliyor ve mevcut hava girişine yönlendiriliyor. Bu da ısıtma ünitesindeki buhar gereksinimini yaklaşık 45 oranında azaltmaya ve daha az enerji tüketilmesine yardımcı oluyor. Güneş duvarı projesi, fabrikanın CO2 emisyonlarını da büyük ölçüde azaltmış olacak.

 

Projenin bir sonraki etabında, Adapazarı Fabrikasının çatısına güneş panelleri yerleştirilecek. Atmosferdeki koşullara bağlı olarak, bu paneller fabrikanın enerji gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılamış olacak.

 

Projeyle ilgili açıklama yapan Goodyear Türkiye Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu; “The Goodyear Tire & Rubber Company, Türkiye'de bulunan Goodyear tesislerinde 100 yenilenebilir elektriğe geçeceğini duyurmuştu. Bu gelişmenin önemli bir parçası olan projemiz kapsamında Goodyear’ın sürdürülebilirlik vizyonuna verdiği önemi ve değeri bir kez daha vurgulamış oluyoruz. Bu önemli projede emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) bölgesi, Goodyear'ın enerji alanındaki sürdürülebilirlik çalışmalarına öncülük ediyor; bu bağlamda Avrupa’daki tesislerinde şimdiden 100 yenilenebilir elektrik kullanılmaya başlandı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni