Harika İşyeri Sertifikası şirketlere stratejik katkı sağlıyor

Çalışan bağlılığı ve yeni yeteneklerin organizasyona çekilmesi konuları artık her şirketin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Güçlü bir işveren markasına sahip olabilmek adına birçok çalışma yapılırken işveren markasına temelde en çok hizmet eden kritik faktör olan kurum kültürü ve çalışan deneyiminin şirket stratejilerinin başında yer almaması şirketlere zaman, iş gücü kaybı ve düşük ekonomik performans olarak geri dönüyor. Great Place to Work® Sertifikasyon programı, içerdiği güçlü analiz metodu ile hem kurum kültürü ve çalışan deneyimi hem de işveren markasını güçlendirecek yapısı ile organizasyonlara stratejik katkı sağlıyor.

 

Değişen iş modelleri ve çalışan beklentileri, organizasyonların parlak yetenekler ve potansiyel adaylar için cazip bir iş yeri olma konusunda önemli zorluklar ile mücadele etmelerine neden oluyor. Çalışanlar artık sahip oldukları yeteneklerin farkında ve uzaktan çalışma ortamı da, potansiyel iş olanaklarını neredeyse sonsuz hale getirdi. Great Place to Work® Enstitüsü’nün araştırmalarına göre çalışanlar artık maddi kazançların ötesinde, çalışmak istedikleri işyerlerinde çalışanları için harika bir işyeri kültürü deneyimi sunup sunmadıklarına da bakıyor. Bu esnada insanlar, işverenlerin iddialarının doğruluğunu teyit etmek ve iş tekliflerini değerlendirmek konusunda kendilerine yardımcı olması için Great Place to Work® Sertifikasyonu’nu dikkate alıyorlar.

 

Eyüp Toprak: “Great Place to Work Sertifikasyonu organizasyonların cazibesini artırıyor”

Great Place to Work® Sertifikasyonu’na sahip olmanın, çalışan deneyimini ölçmede güçlü metodolojik alt yapısı ile dünya çapında en çok tercih edilen ölçümleme yaklaşımlarının başında gelen Trust Index™ Çalışan Deneyimi Anketi sonuçlarına bağlı olduğunu söyleyen Great Place to Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Çalışanların ankete verdikleri yanıtlar toplandıktan sonra ilgili şirkete, kurum kültürünün derinlemesine bir analizi gönderiliyor. Great Place to Work® Modeli, temelinde güven olan ve güçlü bir kurum kültüründe yer alması gereken 5 boyuta odaklanıyor. Bu odaklar kurumlardaki liderlerinin güvenilirliği, çalışanlara duydukları saygı ve uygulamalarındaki hakkaniyet; liderlerin bu yaklaşımlarının gurur ve takım ruhu boyutlarına olan etkisiyle birlikte ölçümleniyor. Sertifikasyon programının anket aşaması, organizasyonlara çalışan perspektifinden bakarak kurum kültürünün güçlü yönlerini ve gelişime açık fırsat alanlarını daha net bir şekilde gösteriyor. Trust Index™ Çalışan Deneyimi Anketi’ne organizasyon çalışanları tarafından verilen anonim cevaplar ile Great Place to Work® global standardını yakalayan şirketler, Great Place to Work® harika işyeri sertifikası almaya hak kazanıyorlar. Elde edilen sertifika, organizasyonda görevli mevcut çalışanların, yöneticiler ve liderler tarafından desteklendiğine işaret ederken adaylar da, çalışanların organizasyonda desteklendiklerini hissettiklerini ve işyerlerini başkalarına da önerdiklerini görmüş oluyorlar. Great Place to Work® sertifikalı her şirket, harika bir işyeri olduğunu tescilleyen sertifikasyon rozetinin sahibi oluyor ve şirketler bu logoyu, yani başarılarını, yıl boyunca çalışanları, iş ortakları, mevcut ve potansiyel müşterileri nezdinde çekim etkisi ve farkındalık oluşturmak için kullanıyorlar. Pek çok şirket, bu logoyu sosyal medya profillerine, e-posta imzalarına, iş ilanlarına, kurumsal web sitelerine, kariyer web sayfalarına ekleyerek pazarlama süreçlerinde kullanabilecekleri güçlü bir iletişim fırsatına sahip olmuş oluyor” dedi.

 

Toprak: “Organizasyonlar, kurum kültürlerini global şirketlerle kıyaslayabiliyorlar”

Her yıl dünyadaki binlerce organizasyonun Great Place to Work® Sertifikası aldığını belirten Toprak, “Türkiye’deki organizasyonların da, çalışanlarını takdir etme konusunda dünya çapındaki diğer organizasyonların arasında yer aldığını görmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Çünkü araştırmalarımız gösteriyor ki anketlerde yüksek sonuçlara sahip organizasyonlar daha iyi performans sergiliyorlar. Bu da organizasyonların finansal performans, işe alımda yetenekler için çekim etkisi oluşturma ve çalışan aidiyeti konularında daha güçlü oldukları anlamına geliyor. Sertifikalı organizasyonlar, dünyanın en iyileriyle kıyaslanıyorlar. Güçlü işveren markasına sahip sertifikalı şirketler, yüzde 50 daha fazla yeni yetenek başvurusu alıyorlar” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni