İzmirli kadın yöneticiler, EBRD tarafından uygulanan Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı için İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde bir araya geldi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminerlerden biri 18 Ekim Salı günü İzmir’de kadın girişimcilerin katılımı ile gerçekleşti. Seminerde kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri konularında bilgi verildi.

 

İzmir’de faaliyet gösteren ve kadınlar tarafından yönetilen işletmeler, “İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Kendi Hayatımın Lideri Benim” konulu seminer kapsamında kadın liderler, iş hayatında önceliklerini belirlemenin, iş ve özel yaşam dengesi ve liderlik güçlerini arttırmaya olan etkisinin yöntemlerini öğrenme fırsatı elde ettiler.

 

İzmir Ticaret Borsası ve Borsa koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen seminere, bölgedeki kadın girişimci ve yöneticiler ile yerel kurum temsilcileri katıldı. Ayrıca programın katılımcı bankaları Akbank, DenizBank ve Yapı Kredi Bankası’nın yetkilileri de kadın girişimcilerle bir araya geldi.

 

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve 81 ilde 7 bine yaklaşan üyesiyle Türkiye’nin en büyük girişimci kadın ağı haline gelen Kadın Girişimciler Kurulu’nun en önemli amaçlarından birinin, kadın girişimcilerin karşılaştığı zorluklardan olan sermayeye, sürdürülebilir finansmana, destek ve teşvik mekanizmalarına erişim konularında kadın girişimcilere yol göstermek olduğunu belirterek, “Kadın girişimcilerin toplumsal fayda anlamında değeri çok büyük. Kadın girişimci sayısının artması demek, daha güçlü anneler, daha güçlü bir toplum, daha güçlü bir ülke demek. Kadın girişimciler, başka kadınları istihdam eder, artan istihdamla toplumsal fayda sağlanır, bu sayede kendi ekonomik güçlerini de arttırırlar. Ayrıca kadın dostu çalışma ortamları yaratma eğilimindedirler. Üstelik ürünleri veya hizmetleri genellikle kadınların ihtiyaçlarını dikkate alır.” diyerek görüşlerini sunmuştur.

 

Seminerin ikinci bölümünde yer alan deneyim paylaşımı bölümünde İzmirli kadın girişimci Şahika Yörükoğlu Aslaner lider kadınlara kendi başarı hikayesini paylaştı.

 

Seminerin son bölümünde ise, Liderlik Koçu, Eğitmen ve Danışman Akgün Yılmaz tarafından verilen “İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Kendi Hayatımın Lideri Benim” başlıklı eğitimde; öncelikleri belirleyebilmenin iş ve özel yaşam dengesini korumadaki etkisi, bu etkinin liderlik gücünü arttırmadaki desteği ve bunun için kişinin kendi gücü ile neler yapabileceğine yönelik ipuçları paylaşıldı.

 

Seminer kapsamında ayrıca kadın girişimci ve yöneticilere, işletmelerini analiz ederek farklı bir bakış açısıyla gözlemleyebilecekleri, programa özel olarak geliştirilen “İşletme Merceği” hakkında da detaylı bilgi verildi. Ayrıca katılımcılara EBRD’nin küçük işletme destek hizmetlerine, katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetlere de erişim fırsatı sunularak, katılımcı banka yetkilileri ile birebir görüşme imkânı sağlandı.

 

Seminer süresince katılımcı kadın girişimci ve yöneticiler, birbirleriyle tanışarak ortak bir platformda iş ağı geliştirme şansı yakaladılar.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni