Kordsa’nın Sürdürülebilir Büyümesi Üçüncü Çeyrekte de Devam Etti

2022 yılında yeni yatırımları ve iş birlikleri ile paydaşları için değer yaratmaya devam eden Kordsa, üçüncü çeyrek sonunda satışlarını geçen senenin aynı dönemine göre 165 artırarak 13,8 milyar TL ciro ile kapattı. Kordsa’nın ilk 9 ay net kârı 1,3 milyar TL, FAVÖK rakamı 1,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

 

Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu, Sabancı Holding iştiraki Kordsa, 2022’nin üçüncü çeyreğini yeni yatırımlar, iş birlikleri ve güçlü bir sermaye yapısıyla kapattığını açıkladı. 2022’nin ilk 9 ayında kararlı büyümesine devam eden şirketin cirosu 13,8 milyar TL, net kârı ise 1,3 milyar TL oldu. Aynı dönemde faiz amortisman vergi öncesi kârı (FAVÖK) ise 1,8 milyar TL olarak gerçekleşti. 

 

Küresel ayak izi genişliyor

Dünyanın lider ileri malzeme şirketleri arasında yer alan Kordsa, stratejik büyüme planları doğrultusunda İtalyan Microtex Composites firmasının çoğunluk hisselerini satın alma sürecini ağustos ayında tamamladı. Önceki yıllarda ABD’deki dört satın almasının ardından Avrupa’daki bu yatırımıyla kompozitte küresel ayak izini genişleten Kordsa, geniş müşteri portföyüne süper lüks otomotiv ve motor sporları sektörlerini de eklemiş oldu. 

 

Döngüsel ekonomiye desteğe devam

Geleceği güçlendirmek için sürdürülebilirliği yaptığı her işin merkezine koyan Kordsa, bu vizyonla döngüsel ekonominin önde gelen uygulayıcılarından biri. Bu bakış açısının bir yansıması olarak başlattığı Avrupa Birliği destekli ve 16 ortaklı WhiteCycle projesi kapsamında Kordsa, ömrünü tamamlamış araç lastik atıklarını içeren ürünleri geri dönüştürecek; yeni iplik ve takviye malzemeleri üretecek. Michelin, Kordsa ve Carbios'un kurucu ortak olduğu ve Michelin tarafından koordine edilen bu proje ile 2030 yılına kadar, yıllık 2 milyon tonun üzerinde PET’in geri dönüştürülmesi ve her yıl 1,8 milyon tonun üzerinde plastik israfının önüne geçmesi bekleniyor.

 

Yurt içi yurt dışı yeni hat yatırımları

Kordsa 2022’nin üçüncü çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı hat yatırımlarına da hız verdi. İzmit üretim tesisinde 7 milyon dolar yatırımıyla yüksek performans lastiklerinde kullanılan tekkord terbiye üretiminde ilave hat ile kapasitesini artırma kararı alan Kordsa, Kratos’un polipropilen monofilament fiber sentetik donatı üretimi için ise 5 milyon dolarlık ek yatırım için harekete geçti. Yılın ikinci çeyreğinde başlatılan polyester iplik üretim hattı yatırımı ile toplam 22 milyon dolarlık yatırıma ulaşan Kordsa, tüm bu yatırımlar ile ülke ekonomisine katkısını artırarak sürdürüyor. Yurt dışında ise Amerika’daki tesislerinde müşterilerinden gelen talepleri yerinde karşılamak amacıyla 20 milyon dolarlık yatırımla kord bezi terbiye kapasitesini artırmak için harekete geçti. Bu yeni yatırımlarla Şirket, yetkinliklerini ve güçlü konumunu daha da pekiştirecek.

 

2022 yılının üçüncü çeyreğindeki performanslarından memnuniyetini dile getiren Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, şunları söyledi: “2022’nin ilk 9 ayında, stratejik yatırımlarımız ve iş birliklerimizle güçlü finansal sonuçlar ve yüksek bir kârlılık elde ettik. Bunun ötesinde, bir ileri malzeme teknolojileri şirketi olarak konumumuzu her geçen gün güçlendiriyor, paydaşlarımıza sunduğumuz değeri her geçen gün artırıyor, ‘Tutkumuz, yaşamı güçlendirmek’ vizyonumuz doğrultusunda kararlılıkla ilerliyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni