TOGG’daki Gelişme Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Yaygınlaşması Açısından Hayati Öneme Sahip

TOGG’un banttan indirilmesi ile beraber Türkiye, bir hayalini daha gerçekleştirdi. Yerli ve milli TOGG, 2023 yılının ilk çeyreğinde caddelerde olacak. ISOMER markasıyla elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu ve işletilmesi için EPDK’dan lisans alan sayılı kurum arasında bulunan ÜÇAY Grup’un CEO’su Turan Şakacı, “TOGG’un banttan inerek hayatımıza girmesi elektrikli şarj istasyonları için çok önemli bir adım. Elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaşması açısından TOGG’daki bu gelişmeyi hayati bir önem olarak değerlendirebiliriz. ISOMER markamızla elektrikli şarj istasyonlarında hızla yol alarak liderliği ele alacağımıza inancımız tamdır” dedi.

 

Türkiye bir hayalini daha gerçekleştiriyor. Kısa adı TOGG olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ve görkemli bir törenle açıldı. 

 

ISMOMER İLE LİDERLİĞİ HEDEFLEYEN ÜÇAY GRUP’TA TOGG SEVİNCİ

Dünyaca ünlü güç yönetim firması EATON, elektrikli araç şarj istasyonları çözümleri için Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden ÜÇAY Grup ile bundan yaklaşık 1 yıl önce partnerlik anlaşması imzalamıştı. Anlaşma ile ÜÇAY Grup, ISOMER markası ile elektrikli araçların şarj istasyonları satışında ve servisinde tek yetkili olmuştu.

 

ÜÇAY Grup CEO’su Turan Şakacı, “TOGG’un banttan inerek hayatımıza girmesi elektrikli şarj istasyonları için çok önemli bir adım. Türkiye’nin yerli ve milli aracı TOGG, 2023 ilk çeyrekte sokaklarda olacak. Elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaşması açısından TOGG’daki bu gelişmeyi hayati bir önem olarak değerlendirebiliriz.” dedi.

 

ŞAKACI: TOGG, ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIM ALGISINI DEĞİŞTİRECEK

TOGG ile elektrikli araç algısının değişeceğini vurgulayan ÜÇAY Grup CEO’su Turan Şakacı, “Türkiye ve dünyada elektrikli araç pazarı ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Sürdürülebilir bir gelecek planında elektrikli araçlar önemli bir yer teşkil ediyor. Bununla ilgili başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada ciddi yaptırım adımları atılıyor. TOGG, 2023 yılının ilk çeyreğinde yollara çıkacak. TOGG ile birlikte ülkemiz tüketicisinin elektrikli araç kullanım algısının değişeceğine ve elektrikli araç pazarındaki talebin artacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

“HIZLA YOL ALARAK LİDERLİĞİ ELE ALACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM”

ISOMER markasıyla elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu ve işletilmesi için EPDK’dan lisans alan sayılı kurum arasında bulunduklarını belirten Şakacı, “TOGG’daki son gelişmeyi gerek ülkemiz gerekse de şirketimiz adına büyük bir sevinçle karşılıyoruz. ÜÇAY Grup olarak ISOMER markamızla Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının kurulması konusunda hızla yol alarak liderliği ele alacağımıza inancımız tamdır. TOGG’un hem ülkemize hem de tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

TOGG, 2023 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE YOLLARA ÇIKACAK

TOOG’un 2030'a kadar tek platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretilmesi planlanıyor. Fabrikada ilk olarak tamamen elektrikli C segment SUV olan TOGG SUV üretilecek ve 2023 yılının ilk çeyreğinde yollara çıkacak. TOGG'dan yapılan açıklamaya göre, altı farklı renkte satışa sunulacak TOGG'un renklerine; “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimleri verildi. TOGG’un da hayatımıza dahil olması ile elektrikli şarj istasyonlarına olan ihtiyacın artması bekleniyor. Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek.

 

DOĞUŞTAN ELEKTRİKLİ TOGG’UN TEMELLERİ 2011 YILINDA ATILMIŞTI

Her aşamasında heyecan duyduğumuz yerli ve milli otomobilin temelleri ilk olarak 2011 yılında atılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobile ilişkin olarak ilk açıklamasını 20 Ocak 2011 tarihinde TÜSİAD 41'inci Genel Kurulu'nda yapmıştı. Tarihler 26 Eylül 2011'i gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu pazara artık yerli bir otomobil yakışır. Yarım asırdan fazla süredir faaliyette bulunduğumuz bu sektörde artık kendimize bir model oluşturmanın vakti gelmiştir. Bu işe girecek bir babayiğit vardır" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni