Türkiye’deki ilk ve tek VOC içermeyen sağlığa duyarlı boya Nippon Paint Minoa Premium, Yeşil Binaların çözüm ortağı

En son teknoloji ile üretilen Türkiye’deki ilk ve tek sıfır VOC (uçucu organik bileşen) boya Nippon Paint Minoa Premium emisyon salımı yapmıyor, nefes alan duvarlar yaratıyor. Hastane, okul, kreş gibi kamusal yapılar başta olmak üzere tüm iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen Minoa Premium, dünyadaki en saygın standartlar arasında yer alan Green Guard Gold sertifikasıyla Yeşil Binalar için çözüm ortağı konumunda. 

 

Nippon Paint’in dünya çapında takdir gören yüksek teknolojisi ve Ar-Ge gücüyle geliştirdiği Sağlıklı Boyalar, çevre ve toplum sağlığını korumaya odaklanıyor. Türkiye’deki ilk ve tek, ‘uçucu organik bileşen’ içermeyen boya Nippon Paint Minoa Premium, çevreye duyarlı ve sağlıklı ortamlar yaratmayı destekliyor.

 

Yeşil Binalar için Minoa Premium

Dünyamızın giderek artan nüfusu ve çevre-toplum sağlığı sorunları birlikte düşünüldüğünde şehircilik ve mimari de sürdürülebilirlik ekseninde yeniden ele alınıyor. Su ve enerji verimliliğinin yanında çevresel zararlı etkileri minimum olan malzemelerin seçildiği Yeşil Binalar çevreci, ekonomik ve sağlıklı binalar olarak LEED, BREAM gibi uluslararası standartlar tarafından belgelendiriliyorlar. Amerika merkezli bağımsız kuruluş UL Solutions tarafından 10 bin farklı kimyasal test edilerek verilen Green Guard Gold sertifikası da dünyadaki en saygın standartlar arasında yer alıyor ve Yeşil Bina belgelerinde önemli bir kriter oluşturuyor. Türkiye’de Green Guard Gold sertifikası alan ilk ve tek boya ürünü olarak Minoa Premium serisi, LEED ve BREAM sertifikasyon sürecinde iç mekan hava kalitesi bölümünde +3 puan kazandıran tek boya olarak da önemli bir çözüm ortağı konumunda bulunuyor.

 

Sağlıklığa duyarlı boya Minoa Premium kimyasal içermiyor, iç ortam hava kalitesini koruyor

Günlük hayatta kimyasal maruziyet insanların zamanlarının çoğunu geçirdikleri ev, ofis, okul gibi kapalı ortamlarda solunan hava yoluyla gerçekleşiyor. Havayla taşınan bu kimyasallar; genellikle yapı malzemeleri, iç döşeme, temizlik ürünleri ve kişisel bakım ürünleri üretmek ve bakımını yapmak için kullanılır ve ‘uçucu organik bileşikler’(VOC) olarak adlandırılır.

 

İçeriğinde zararlı uçucu bileşenleri ve ağır metalleri barındırmayan Minoa Premium serisi alerjiye neden olmayan yapısı sayesinde daha sağlıklı ortamlar oluşturuyor. Hastane, okul, kreş gibi kamusal yapılar başta olmak üzere sağlığını önemseyen herkesin vakit geçirdiği tüm iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. En son teknoloji ile üretilen Nippon Paint Minoa Premium Ürün Grubu yüksek hava geçirgenliği ile iç mekanlardaki havanın kalitesini yükseltiyor, emisyon salımı yapmıyor, nefes alan duvarlar yaratıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni