TürkTraktör ile GİRVAK Tarımı ve Şehirleri Dönüştürecek Gençleri Arıyor

Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu olan TürkTraktör, “Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon” projesi kapsamında traktör ve iş makineleri alanında yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmak üzere Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ile birlikte farkındalık serisi ve Ideathon düzenliyor. Üniversitelerin STEM-A (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Sanat) bölümleri öğrencileri ya da bu bölümlerden en fazla 2 yıl önce mezun olanların başvurabildiği program kapsamında katılımcılara özel eğitimlerin yanı sıra iş modellerini geliştirmelerine yönelik mentorluk desteği de verilecek. Tarımı ve şehirleri dönüştürecek fikirlere sahip gençleri bulmayı hedefleyen programa başvurular 2 Aralık tarihine kadar devam edecek. Başvuru sonuçlarının 9 Aralık’ta açıklanacağı program 13-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

TürkTraktör, Türkiye’nin teknolojik dönüşümde ihtiyaç duyduğu yenilikçi ve inovatif fikirleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle bir Farkındalık Serisi ve Ideathon düzenliyor. “Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon” projesi kapsamında düzenlenen Ideathon öncesinde katılımcıların tarım ve iş makineleri sektörlerinin önemi ve bu sektörlerde sürdürülebilirlik ve etki farkındalığı artırılırken, Arayüz Tasarımı ve Kullanıcı Deneyimi (UI/UX) konusunda giriş ve prototip eğitimleri verilecek.

 

Ideathon’da katılımcılardan tarımı ve şehirleri geleceğe taşıyacak yenilikçi uygulamalar ya da oyun fikirleri geliştirmeleri istenecek. Jüri tarafından değerlendirilen fikirler ödüllendirilecek. Ideathon sonrası tüm takımlar TürkTraktör liderleri, deneyimli mentorler ve eğitmenlerin eşliğinde düzenlenen TürkTraktör Kendini Keşfet çevrimiçi atölyesine de katılıp kişisel farkındalıklarını artırma şansını elde edecek.

 

Çevrimiçi gerçekleşecek programda katılımcılarla bir araya gelecek olan TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “TürkTraktör olarak yürüttüğümüz çalışmalarımızın odağında ‘Geleceğe Hazırlar’ amacımız yer alıyor. Türkiye’nin teknolojik dönüşümde ihtiyaç duyacağı uzman iş gücünün yetişmesinde bir payımızın olması hedeflerimizin başında geliyor. Bu kapsamda Ideathon’un önemli bir platform olacağına inanıyorum. Verilecek eğitimlerin ardından geliştirilecek projeler, başta tarım olmak üzere pek çok sektörün daha sürdürülebilir olması açısından değer yaratacak. Geleceğin teknolojisinde söz sahibi olmak isteyen gençler fikirlerini en üst düzeye ulaştırma imkânı bulacak” dedi.

 

Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak bu yıl odak konularının arasında sürdürülebilirliğin yer aldığını söyleyen Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül ise, “Türkiye’de kadın iş gücünün artırılması ve girişimciliği desteklemek üzere TürkTraktör’ün başlattığı Filizlerin Mucizeleri Projesi kapsamında Seed Drive programını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Programa katılan gençler, tarım ve iş makineleri sektörlerinde sürdürülebilirlikle ilgili farkındalık ve bilgilendirme eğitimleri alacaklar. Girişimcilik ekosistemine adım atma yolculuklarında yanlarında olmak heyecan verici. Sürdürülebilir bir dünya ve gelecek için genç girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni