Uluslararası 26. Türkiye İç Denetim Kongresi: Evren Yeniden Başlatılıyor: Yeni Stratejinizi Belirleyiniz

Türkiye’de iç denetim mesleğinin uluslararası standartlarda yapılması, şirketlerin kurumsal itibarının korunması ve değer kazanması amacıyla faaliyet gösteren Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Uluslararası 26. Türkiye İç Denetim Kongresi’ni “Evren Yeniden Başlatılıyor: Yeni Stratejinizi Belirleyiniz” temasıyla 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdi. 

 

Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), dünyadan ve Türkiye’den 1.600’ün üzerinde iç denetçi, iş dünyasının farklı alanlarından uzmanlar ve akademisyenleri Uluslararası 26. Türkiye İç Denetim Kongresi’nde bir araya getirdi. 1996 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen ve son 9 yıldır uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Türkiye İç Denetim Kongresinde iç denetim, kurumsal yönetim, iç kontrol, risk yönetimi, dijital dönüşüm ve insan kaynakları alanlarında yetkin uzmanlar bilgi, deneyim ve iyi uygulama örneklerini paylaştı.

 

TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Uluhan Kumru, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve IIA Global Yönetim Kurulu Başkanı Benito Ybarra’nın açılış konuşmalarıyla başlayan kongre; iki gün boyunca iç denetçilerin görüş alışverişinde bulunduğu, uluslararası trendlerin ve meslekteki yeni gelişmelerin tartışıldığı verimli bir platform olarak öne çıktı. Dünyanın ve Türkiye’nin kurumsal yönetim ilkeleriyle çalışan şirketlerinin üst düzey yöneticileri, “Evren Yeniden Başlatılıyor: Yeni Stratejinizi Belirleyiniz” temasıyla düzenlenen kongrede ilham veren oturumlarda konuşmacı olarak yer aldı. 

 

İlk gün etkinlikleri; Danışman ve Universum Türkiye Lideri Evrim Kuran’ın “Cesur Yeni Dünya” başlıklı sunumunun ardından QNB Finansbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı M. Ömer Aras’ın konuk olduğu ve Nilay Örnek’in yönettiği “Nasıl Olunur?” paneli ile devam etti. 

 

PwC Türkiye Şirket Ortağı Ülker Taşkıner Day’ın katıldığı “İş Gücü Boyutuyla Yeni Dünya ve Yeni Yetkinlikler” sunumu ile Deloitte Siber Risk Hizmetleri Lideri Aykut Koltuk’un katıldığı “Hack'leniyorsunuz Hazır mısınız?” sunumu öğleden önce oturumlarında yer aldı.

 

Bloomberg HT’den Süheyla Yılmaz’ın moderatörlüğünde Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası SOCAR Türkiye Denetim, Risk ve Uyum Grup Direktörü Alper Alptekin ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) Direktörü Bora Şekip Güray “Enerjiye Erişim Gündemde! Küresel Enerji Krizini Yönetmek İçin Stratejiler Neler Olacak?” konulu panelde bir araya geldi.

 

Mazars Denge CEO & Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun ve  Mazars Denge Danışman Ortak Risk, İç Denetim ve Kontrol Hizmetleri Lideri Fatma Feyza Külekçi “Sürdürülebilirlik ve ESG Süreçlerinde İç Denetimin Rolü”nü paylaşırken; Cerebra CPAs & Advisors, Yönetici Ortağı & TEID Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Sebilcioğlu Cerebra CPAs & Advisors, Adli Muhasebe & Suistimal İnceleme Müdürü Gizem Taştemel Dinçkan “Beyaz Yaka Suçlarıyla Mücadele: Şirketlerde Hızla Artan Çalışan Suistimallerinin Yönetişim, Risk ve Uyum Açısından Değerlendirilmesi” sunumlarını aktardı.

 

“Günümüz Ödeme Sistemlerinin Anatomisi: Dijital Varlıklar için Sırada Ne Var?” sorusunun yanıtları Bloomberg HT’den Açıl Sezen moderatörlüğünde, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ve
 KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri Sinem Cantürk’ün yer aldığı oturumda paylaşıldı.

 

İlk gün kapanışı ise Coca-Cola İçecek Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Servet Yıldırım moderatörlüğünde; ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Koç Holding Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan ve Sabancı Holding Sürdürülebilirlik Direktörü Derya Özet Yalgı’nın yer aldığı “Sürdürülebilirlik Stratejileri Üzerine İleri Düşünce: Sürekli ve Kapsayıcı Büyüme için Dayanıklılık” oturumunda yapıldı.

 

Kongrenin ikinci günü açılışı; TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun, TİDE Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrem Nuhoğlu ve IIA Global CEO’su Anthony J. Pugliese tarafından yapıldı. 

 

“Cumhuriyetin 100. Yılına Girerken Türkiye Ekonomisinde Finansal Riskler ve Fırsatlar” İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Nilüfer Sezgin moderatörlüğünde Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez ve Akademisyen, Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin tarafından değerlendirildi.

 

Bloomberg HT’de Süheyla Yılmaz moderatörlüğünde ise “İş Dünyası Değişiyor: Öncelikleri ve Yeni Stratejileri Yeniden Tanımlamak için Bütünsel Yaklaşım” konulu oturum Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ile gerçekleşti. 

 

KPMG Türkiye Danışmanlık Şirket Ortağı Sezgin Topçu ve KPMG Türkiye Usulsüzlük Önleme, İnceleme, Ticari Uyuşmazlık ve Uyum Danışmanlığı, Danışmanlık Şirket Ortağı Oytun Önder “Üçüncü Taraf Risk Yönetiminde Çevik Yaklaşım”ı değerlendirirken;  EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Yönetici Ortağı Derya Acar ve  SOCAR Türkiye Denetim, Risk ve Uyum Grup Direktörü Alper Alptekin “Stratejinizi Belirleyin: GRC'nin Amaca Yönelik İş Dönüşümündeki Rolü”nü paylaştı. 

 

Wolters Kluwers Kıdemli Çözüm Danışmanı Michal Dutkiewicz  ve ERGandPartners Kurucu Ortağı Yasin Ergün “Söylediğini Yapmak: İç Denetim için Değer Yaratmayı Yeniden Düşünmek” konulu oturumda kongre katılımcıları ile paylaştılar. Ardından “Yeni Risk Ortamıyla Başa Çıkmak İçin İç Denetçilerin Öncelikleri”ni EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Şirket Ortağı Emre Beşli moderatörlüğünde IIA Global Yönetim Kurulu Başkanı Benito Ybarra ve OdeaBank Teftiş Kurulu Başkanı Tolga Usluer ele aldı. 

 

Paralel oturumlarda; “Geleceğe Odaklı Bir Etik-Uyum Programı Oluşturma: Organizasyonlar Etik ve Uyum Risklerini Nasıl Azaltabilir?” sorusuna DL Avukatlık Bürosu Kurucu Ortağı Lerzan Nalbantoğlu moderatörlüğünde PwC Türkiye, Suistimal İnceleme, Uyum ve Kriz Yönetimi Hizmetleri Şirket Ortağı Dr. Gökhan Yılmaz ve Mevzuat Uyum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever cevap aranırken; AIMS Genel Müdürü Dr. Tülin Güzel ve  AIMS İş Analitikleri Takım Lideri Zeynel Serdar Öztürk “Yapay Zeka ile İç Denetimde Nokta Atışı”nı ele aldı. 

 

Kapanış oturumunda ise “Çevik Dönüşümlere Öncülük Ederken Yeteneklerin Elde Tutulması ve Yetenek Seçiminde İnsan Kaynakları Stratejileri”ni Minerva BDM Danışmanlık Yönetici Ortağı Deniz Ergene moderatörlüğünde Borusan Holding Grup İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Başkanı Nursel Ölmez Ateş, Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Umut Günal, QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar değerlendirdi. 

 

Kongrede ayrıca Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, Akademisyen, Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı M. Ömer Aras ve Mazars Denge CEO & Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun kongre katılımcıları için kitaplarını imzaladı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni