Yapı Ürünleri Üreticileri Gençlerle Buluştu

TÜRKÇİMENTO’nun desteği ile Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ve Konya Teknik Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Yapılarda Kullanılan Beton ve Harçlar ile Bileşenleri Semineri” sektörün öncü isimlerini gençlerle bir araya getirdi. 

 

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF), sanayi faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk misyonuyla farklı projelere imza atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda YÜF her yıl düzenlediği “Yapılarda Kullanılan Beton ve Harçlar ile Bileşenleri Semineri” ile gençlerle sektör uzmanlarını bir araya getirerek deneyimlerini paylaşmalarına imkân tanıyor.

 

Yapılarda Kullanılan Beton ve Harçlar ile Bileşenleri Semineri bu kez Konya Teknik Üniversitesi iş birliği ve ev sahipliğinde 2 Kasım Çarşamba günü düzenlendi. Seminerde üniversite adayı gençler sektördeki en son teknolojileri, sektör analizlerini, rakamsal verileri, üretim süreçlerini, dünyadaki ve ülkemizdeki uygulamaları konunun uzmanlarından dinledi.

 

 

Seminerin açılışı, Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Sultan Keskin’in konuşmasıyla başladı. Ardından Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in konuşma yaptığı seminer açılışı en son Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken’in konuşmasıyla son buldu.

 

Seminerde misafir konuşmacı olarak yer alan İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Ferhan Yalçın ise “Betonu Mimarlıkla Anlamak” sunumu ile mimarların betona bakışını bazı örnekler ve uygulamalar üzerinden anlattı. Yalçın, betonun biçimlenişinde aracı olarak; beton bileşenlerinin, kalıplama özelliğinin ne gibi değerler yarattığını farklı coğrafyalardan üç mimari örnekle anlattı. Ayrıca Türkiye’de TürkÇimento’nun düzenlediği Betonart Mimarlık Yaz Okulu kapsamında çıkan sonuçlar üzerinden mimarlık öğrencilerinin üretimlerinde betona bakış açılarını örneklerle anlattı/sundu/ortaya koydu.

 

Seminer sırasında öğrenciler, uzmanlara sunumları ile ilgili soru sorma fırsatı yakaladılar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni