Yerli markaları tüm bölgelere taşıyacağız

Yerel zincirler Mersin'e çıkarma yaptı

 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), her ay farklı bir ilde düzenlediği yönetim kurulu toplantısını bu kez Mersin’de düzenledi. Tiryaki Agro ev sahipliğinde, Noax Otel’de gerçekleştirilen toplantıda ülkemizde yeni başarı hikayeleri oluşturulmasına destek olmak için yerli üretimi ve yereli sahiplenmeye çağıran TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, "Türkiye ekonomisine katkı sağlamak, istihdamın artmasına destek olmak, dış borç yükünden kurtulmak, yeni küresel markaların oluşmasını desteklemek için ülkemizin dört bir yanındaki yerli markalarımızı, yereli, yerli üretimi topyekûn desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin öncü kurumlarından Tiryaki Agro da bu vizyona sahip firmalardan biri" dedi.

 

Türkiye genelindeki yerel zincirler arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek, sektördeki gelişmeleri değerlendirmek için Türkiye Perakendeciler Federasyonu önderliğinde her ay farklı bir ilde gerçekleştirilen toplantıların yenisi Mersin'de düzenlendi. TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, TPF Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, İstanbul PERDER ve Çukurova PERDER üyeleriyle birlikte 60 yerel zincir market yöneticisi Mersin Noax Otel’de bir araya geldi. İki gün süren etkinlikte gıda perakendesindeki gelişmeler ele alınırken, TPF heyeti Tirkayi Agro’nun üretim tesislerini ziyaret etti. 

 

“YEREL ÜRETİCİ VE YEREL PERAKENDECİ SEKTÖRÜMÜZÜN TEMİNATI”

Kayıtlı istihdam açısından en yüksek sektörlerden biri olan organize perakende sektöründe yerel zincirlerin Türkiye ekonomisine katkılarını paylaşan TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, yereli ve yerli üretimi desteklemeye çağrıda bulundu. Kalkınmanın yerelden başlayacağını belirten Ömer Düzgün, "Yerel zincirlerin, yerel üreticinin, yerli markaların büyümesi demek Türkiye'nin büyümesi demek. Tüketici harcamalarının devam ettiği, ekonomiye olan güvenin sürdüğü bir ortam demek. Daha da önemlisi istihdama ve ülke ekonomisine katkımızın artması demek. Bu yüzden Tiryaki Agro gibi ülkemizin yeni başarı hikayelerine ihtiyacı var. Yerli markalarımızın sayısı arttıkça bulundukları şehirlere ve ülke ekonomisine katkı artacak. İstihdam açığı kapanacak. Yerel üretici ve yerel perakendeci ülkemizde gıda sektörünün teminatı. TPF olarak Türkiye genelinde 100 bini aşkın çalışanımızla marketimizde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Raflarımızı her geçen yıl daha fazla yerli üreticimize ve yerel ürünlere açıyoruz. Edirne’den Van’a, Trabzon’dan Mersin’e kadar yerel ürünleri daha fazla vatandaşımıza ulaştırmak istiyoruz, bunun için raflarımız hazır. Bu toprakların ürünlerini Türkiye genelinde 5 bin 500’ü aşkın mağazamızda, gururla vatandaşlarımızla buluşturabilirsiniz” dedi. 

 

“YEREL ÜRETİCLERLE GÜÇLÜ ÜRETİME DÖNMELİYİZ”

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere ise Tiryaki Agro’nun pek çok açıdan sağladığı katma değer olduğuna dikkat çekerek; “Tiryaki Agro’ya üretim kapılarını açtığı ve Mersin’i, üretim gücünü yakından gözlemleme fırsatı sunduğu için teşekkür ederiz. Yerel perakendeciler olarak her zaman yerli üreticinin yanındayız. İki günlük organizasyonda gerek Tiryaki Agro’nun, gerek Mersin’de binlerce dönüm araziye konumlanmış diğer kurumlarımızın modern tesisleriyle gurur duyduk. Küresel ölçekte gıda milliyetçiliğinin her geçen gün arttığı günümüzde yeniden güçlü bir üretime dönmek yerel üreticilerimizin kıymetli emekleri ve tüketicilerimizin yereli tercih etmesiyle gerçekleşebilir” açıklamasını yaptı.’’

 

“GELECEK İÇİN TARIM, TARIM İÇİN GELECEK YARATMAYA ODAKLANIYORUZ”

TPF’nin ziyareti hakkında görüşlerini paylaşan Tiryaki Agro Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Mengüç, “Perakende sektörünün gelişimi için çalışan kıymetli yöneticileri Mersin tesisimizde ağırlamaktan ve tesisimizin teknik donanımları hakkında kendilerini bilgilendirmekten onur duyduk. Lider tarım ürünleri tedarik zinciri şirketi olarak, 50 yılı aşkın süredir sağlıklı ve sürdürülebilir tarımsal ürünler sunmak için çalışıyoruz. Tarladan nihai tüketiciye uzanan tedarik zincirinin lojistik, işleme, depolama, ticaretten oluşan halkalarını en verimli şekilde yönetiyoruz. Gıdanın geleceği tüm insanlığı yakından ilgilendiren stratejik bir konu. Bu konunun farkında olarak, operasyonel kabiliyetimiz ve yetkin insan kaynağımız ile gelecek için tarım, tarım için gelecek yaratmaya odaklanıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni