16. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali (16.CFF) sona erdi

Dünyanın en büyük üçüncü sivil toplum kuruluşu olarak bilinen JCI (Junior Chamber International-Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) İstanbul şubesi tarafından bu yıl 16.kez düzenlenen ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" temasıyla gerçekleştirilen Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali, 5 Kasım Cumartesi günü Sinematek/Sinema Evi’nde düzenlenen Ödül Töreniyle sona erdi.

 

16. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali 2022 yılında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na bağlı olarak temasının yansımalarını ve izlerini anlatan kısa filmleri ve yönetmenlerini ödüllendirdi. 

 

Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Murat Kalaman’ın açılış konuşmasıyla başlayan gecede ayrıca JCI İstanbul Başkanı Tolga Kayasu festivalin önemine değinerek, İstanbul’un adını ve ruhunu taşıyan bir şube olarak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” gibi önemli konulara değinmenin bir zorunluluk olduğundan bahsetti. 

 

Mert Fırat, Darine Hamze, Hatice Aşkın, Deniz Göktürk Kobanbay, Ali İlhan ve Ahmet Berksoy’un jüride yer aldığı, dünya genelinde yüzlerce kısa filmin başvurduğu festivalde 9 farklı ülkeden finale kalan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı 15 film, 7 ayrı şehirde, eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle izleyenlerin beğenisine sunuldu ve izleyiciler tarafından beğenilen ve  yönetmenliğini Carmen Córdoba González’in yaptığı “Roberto” isimli animasyon dalındaki kısa film Seyirci Özel Ödülü’ne layık görüldü.     

 5 Kasım’da Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleştirilen Ödül Töreninde ayrıca 5 farklı kategoride kısa film ödüle layık görüldü.

 

Türk Yönetmen Cihan Emre Zengin’in yönetmenliğini üstlendiği “There is tea, if you drink/Çay var içersen” isimli kısa filmin “En İyi Belgesel’ dalında ödüle layık görüldüğü festivalde, Nefise Lorentzen’in yönettiği “Those Who Love” kısa filmi “En İyi Senaryo”, Mohamad Reza Misaggi’nin yönettiği “The Little Girls” isimli kısa filmi “En İyi Kurmaca”, Aćim Vasić’in yönettiği “Prey” isimli kısa filmi “Temayı En İyi Yansıtan Film” dallarında ödüle layık görüldüler. “En İyi Yönetmen” kategorisini ise seyirci özel ödülünün de sahibi olan Carmen Córdoba González “Roberto” isimli animasyon türündeki kısa filmiyle kazarak geceye damgasını vurdu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni