4. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali Salt’ın ev sahipliğinde başlıyor

Garanti BBVA tarafından kurulan Salt, İstanbul Experimental yürütücülüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Deneysel sinemanın güncel işlerine yer verilen Yarışma bölümünün yanı sıra gösterimler, konuşmalar ve yönetmen Stan Brakhage retrospektifinden oluşan program, sinemaseverler için kapsamlı bir seçki sunuyor.

 

Yarışma Filmleri

Sinemanın tarihsel bağlamı ışığında günümüz deneysel sinemasından örnekleri bir araya getiren “Yarışma” seçkisi, buluntu görüntüden analog filme, dijital üretim pratiklerinden animasyona 30 ülkeden 5 ayrı kategori içerisinde 58 kısa filmi izleyiciyle buluşturuyor. Başkanlığını Amerikalı yapımcı ve akademisyen Gail Sonnenfeld’ın üstlendiği jüride, Arjantinli küratör ve sanat tarihçisi Celina Marco ile Türkiye’den akademisyen Elif Akçalı ve video-fotoğraf sanatçısı Ferhat Özgür yer alıyor.

 

Retrospektif: Stan Brakhage (1933-2003)

Festival bu yıl, 20. yüzyıl Amerikan sinemasının öncü yönetmenlerinden Stan Brakhage’ı odağına alıyor. Küratörlüğünü Florencia Incarbone’nin üstlendiği İmgesel İçkinliğe Dalış adlı programda, kırk yıllık kariyeri boyunca iki yüzden fazla filme imza atan Brakhage’ın Dog Star ManEye Myth ve Mothlight gibi önde gelen eserlerine yer veriliyor.

 

Konuşma Programı

Arşiv ve buluntu malzemelerle çalışan sanatçıları ağırlayan “Arşivi Yeniden Düşünmek” başlıklı konuşma programı Chicago Film Arşivi ve Media Burn Arşivi iş birliğiyle düzenleniyor. Programda küratör Adam Hart, film yapımcıları Elizabeth Coffman ve Ted Hardin, Radical Software ve Raindance gruplarının kurucularından Davidson Gigliotti ile Beryl Korot gibi isimler yer alıyor. 

 

23-27 Kasım tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek program dâhilindeki filmler Türkçe altyazılı olarak gösterilecek; konuşmalar İngilizce gerçekleştirilecektir. Herkesin katılımına açık ve ücretsiz program hakkında ayrıntılı bilgi için İstanbul Experimental web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni