5’inci Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi İstinye Üniversitesi’nde açıldı

5’inci Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi, İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde düzenlenen törenle açıldı. Yarışma kapsamında ödül almaya hak kazanan sanatçılara da ödülleri takdim edildi. İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği’nin birlikte düzenlediği sergide 250 eser 15 Aralık’a kadar görülebilecek.

 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) İletişim Fakültesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği’nin birlikte düzenlediği 5’inci Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi, İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 15 Kasım’da İSÜ Vadi Kampüsü’nde açıldı. Sergi açılışına İSÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Prof. Dr. Hatice Gülen, İSÜ Genel Sekreteri Atilla Varlı, Genel Sekreter Yardımcısı Begüm Usta, akademisyenler, sanatseverler ve öğrenciler katıldı. 36 ülkeden 452 sanatçının 1180 eserle katıldığı yarışmada jüri, sergi ve katalog için 180 sanatçıdan 250 ekslibrisi seçti. Sekiz sanatçı ödül, 10 sanatçı mansiyon ve 10 sanatçı onur sertifikası aldı. Açılış töreninde ödül almaya hak kazanan sanatçılara da ödülleri takdim edildi. 

 

Sanatseverler Vadi Kampüsü’müzü ziyaret edebilir

 

Açılış töreninde yaptığı konuşmada İSÜ’nün sanata verdiği değerin altını çizen İSÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “İstinye Üniversitesi olarak sanata değer veriyor, sanatın gelişmesi için akademisyenlerimizle birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de 180 sanatçının 250 ekslibris eserinin yer aldığı sergi açılışı için buradayız. Hepsi birbirinden değerli bu eserleri görmek isteyen tüm sanatseverler Vadi Kampüsü’müzü ziyaret edebilir. Başta İSÜ İletişim Fakültesi olmak üzere bu güzel serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sergi 15 Aralık’a kadar görülebilir

 

250 ekslibrisin 15 Aralık’a kadar görülebileceğini belirten İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi ve İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, şunları söyledi:

“Bu yılki yarışmada jürimiz farklı ülkelerden 452 sanatçıdan 250 ekslibrisi seçti. Birçok öğrencimizin eserleri de sergide yerini aldı. Bunun için ayrıca gururluyuz. İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak böyle bir sergiye ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu ekslibrisler üniversitemizde kalacak ve kalıcı sergi olarak devamlı sergilenecek. Sanatseverler sergiyi 15 Aralık’ kadar 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirler.”

 

Ödül kazananlar şöyle:

Birinci Ödül (İstinye Üniversitesi); Veselin Damyanov-ves, (Bulgaristan), 

İkinci Ödül (Selçuk Ecza Deposu); Krzysztof Marek Bak, (Polonya), 

Üçüncü Ödül (İstanbul Ekslibris Derneği); Marin Gruev, (Bulgaristan), 

Özel Ödül (Mürşide İçmeli / Dinçer Pilgir); Danski Mariusz, (Polonya), 

Özel Ödül (Tülay-Şükrü Ertürk); Hedieh Jafari, (İran), 

Özel Ödül (Nesrin-Orhan Akbulut); Mauricio Schvarzman, (Arjantin), 

Özel Ödül (Ayşe-Noyan Ünal); Gennady Pugachevsky, (Ukrayna), 

Özel Ödül (Mehmet Rafet Atalık); Emre Şengün, (Türkiye)

 

Ekslibris nedir?

Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskı resimlerdir. Kitabın tapusu da denilebilir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak …’nın kitaplığından anlamına gelir. Ekslibrisler bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni