Bayındır Ergenli Zeytin Festivali 13 Kasım’da Yapılıyor

Bu sene ilk kez düzenlenen Bayındır Ergenli Zeytin Festivali 13 Kasım Pazar günü Bayındır’ın Ergenli Mahallesi’nde gerçekleşecek. Festival açılış töreni saat 13.00'de yapılacak ve saat 17.00'de Grup Laçin ücretsiz bir konserle sevenleriyle buluşacak. Festivalde ayrıca halk oyunu gösterileri, en iyi zeytin-zeytinyağı ve zeytin güzel yarışmaları da olacak.

 

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali, Turan Kuru Çiçek ve Nergis Festivali, Balcılar Kiraz Festivali, Lütuflar İncir Festivali ve şimdide Ergenli Zeytin Festivali ile Bayındır bir festivaller şehri olma yolunda hızla ilerliyor.  Göreve geldiği günden beri üreticiyi destekleyen ve her zaman üreticinin yanında olan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de yaptığı açıklamada “Herkesi, Ergenli Mahallemize;  festivaller şehri Bayındır’ın yepyeni festivali Ergenli Zeytin Festivali’nde bereketi, lezzeti, heyecanımızı paylaşmaya, festivalimizi hep birlikte kutlamaya davet ediyorum.” dedi.

 

Bayındır merkeze 7 km uzaklıkta bulunan Ergenli mahallesinin en önemli geçim kaynakları arasında zeytin ve zeytinyağı üretimi yer alıyor. Bayındır zeytin ağacı varlığı bakımından ülkemizde ilk sıralarda bulunan ilçelerden. Türkiye zeytin ağacı varlığının 2,3’ü ve İzmir ili zeytin ağacı varlığının 22,5’ine sahiptir.

 

Ovaya yakın düz ve hafif yamaç kesiminde sıraya dikim ile elde edilen zeytinlikler olmasına rağmen, zeytinlik sahaların 90’a yakın bir kısmı dağlık alanda bulunmaktadır. Bu zeytinlikler doğal bitki örtüsünde bulunan delicelerin tarih boyunca aşılanmaları ile elde edilmişlerdir. Yaygın çeşit yağlık Memecik zeytinidir.

 

Bayındır’da Tokatbaşı ve Hasköy Mahalleleri dışında bütün yerleşim alanlarında zeytinlikler mevcuttur. İlçede toplam 164.270 dekar alanda, 3.850.300 adet zeytin ağacı varlığı bulunmaktadır. Bu alanın 156.800 dekarında bulunan 3.684.000 zeytin ağacı yağlık çeşittir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni