Bayındır Lütuflar İncir Festivali 17 Eylül’de Yapılıyor

Bu sene ilk kez düzenlenen Bayındır Lütuflar İncir Festivali 17 Eylül Cumartesi günü Bayındır’ın Lütuflar Mahallesi’nde gerçekleşecek. Festival açılış töreni saat 16.00'da yapılacak ve saat 18.00'de Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla ücretsiz bir konserle sevenleriyle buluşacak. Festivalde ayrıca halk oyunu gösterileri, en iyi incir ve incir güzel yarışmaları da olacak.

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali, Turan Kuru Çiçek ve Nergis Festivali, Balcılar Kiraz Festivali ve şimdide Lütuflar İncir Festivali ile Bayındır bir festivaller şehri olma yolunda hızla ilerliyor.  Göreve geldiği günden beri üreticiyi destekleyen ve her zaman üreticinin yanında olan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de yaptığı açıklamada “Herkesi, Lütuflar Mahallemize;  festivaller şehri Bayındır’ın yepyeni festivali Lütuflar İncir Festivali’nde bereketi, lezzeti, heyecanımızı paylaşmaya, festivalimizi hep birlikte kutlamaya davet ediyorum.” dedi.

Bayındır merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Lütuflar mahallesinin en önemli geçim kaynakları arasında kuru incir üretimi yer alıyor. Yıllık 100 ton rekolte elde edilen kuru incir sarılop cinsi incir ağaçlarından sağlanıyor. 25 Ağustos-Ekim ayının ilk haftası arasında kuruma düzeyine yaklaşmış incirler ağaçlardan toplanarak sergiler üzerinde 3 günlük kurutma işlemi uygulanıyor. 600 metre rakımda yetişen incirlerin kaliteli olmasını mahallenin sahip olduğu toprak yapısı ve iklim sağlıyor. Aydın, Ödemiş, Tire’den mahalleye gelen tüccarlar üretilen rekoltenin tamamının alımını gerçekleştiriyor. Mahallede yerli tohum meyve ve sebze üretimiyle birlikte ceviz, kestane, zeytin üretimi de gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni