Buca’da coşkunun dinmediği festival

BUCA Belediyesi’nin bu yıl 10. kez düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali adına yakışır bir finalle sona erdi.  Birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı festivalin ikinci gününde Sakoband, Sevim Kahya ve İmran Salkan konserleri gerçekleştirildi. Sanatçılar Balkan müziğinin en güzel ezgilerini İzmirliler için seslendirirken günün en dikkat çeken etkinliği yemek yarışması oldu.

 

Hasanağa Bahçesi’nde gerçekleştirilen ve iki gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerin gerçekleştirildiği 10. Uluslararası Balkan Festivali dün gece İmran Salkan konseri ile sona erdi. Festivalin ilk gününde bir konuşma gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Balkan Festivali’ni tam 10 yıldır Buca’da yaşatıyor olmaktan gururlu olduklarını ifade etti.

 

BALKAN YEMEKLERİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Festivalin ikinci gününde, Balkan mutfağının eşsiz yemeklerinin sergilendiği Balkan Yemekleri Yarışması düzenlendi. İzmir Aşçılar Derneği üyesi uzman şeflerden oluşan jüri üyeleri, ana yemek, hamur işi ve tatlı olmak üzere 3 kategoride yarışan yemekleri seçmekte zorlandı. Yarışmada, tatlı kategorisinde Özge Pehlivan, hamur işi kategorisinde Saliha Nezir, ana yemek kategorisinde ise Gizem Akkuş etli nohut yemeği ile birinciliği elde etti. Yarışmada derece alan isimler plaket ve hediyelerle ödüllendirildi.

 

HALAYLAR ÇEKİLDİ

Sakoband ve Sevim Kahya’nın ezgileri ile keyifli anlar yaşayan Balkan göçmenleri ve Bucalılar şarkılara konserin sonuna kadar halaylarla eşlik etti.  İkinci günde çiseleyen yağmura rağmen coşku dinmezken, katılımcılar festival alanında yer alan stantları gezme imkanı da buldular.

 

Coşkunun hiç dinmediği festivalde FOMGED Trakya yöresi halk oyunları gösterileri ise geceye renk kattı.

 

Gecenin finalini ise sanatçı İmran Salkan gerçekleştirdi.  Festivalde eğlence doruğa çıkarken en sevilen Balkan şarkıları İzmirliler ile birlikte seslendirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni