DEÜ’de Sanatla Parkinson Farkındalığı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Parkinson’a karşı toplumsal farkındalığı artırmak, hastalara moral ve motivasyon kazandırmak için Ebru Sanatı Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda ilk kez ebru sanatı ile tanışan hasta ve hasta yakınları, DEÜ’lü akademisyenler eşliğinde el becerileriyle birbirinden farklı çalışmalar ortaya koydular

 

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Parkinson hastalığı teşhisi konulan ve hastalığın farklı evrelerinde bulunup tedavi görenlere yönelik ‘Ebru Sanatı Çalıştayı’ düzenledi. Ulusal Tıp Eğitimi Kurulu tarafından akredite edilen DEÜ Tıp Fakültesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ortaklığında düzenlenen çalıştaya; DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Olgun, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Tuba Gültekin, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Zahide Çavdar, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berril Dönmez Çolakoğlu, akademisyenler, lisansüstü öğrencileri, hastalar ve hasta yakınları katıldılar.

 

Parkinson’a karşı toplumsal farkındalığı artırmak, hastalara moral ve motivasyon kazandırmak için DEÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Kliniği’nde tedavi gören hastalara yönelik Dekanlık Binası’nda gerçekleştirilen çalıştayda, DEÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden Lisansüstü öğrencisi F. Asena Kızar, ebru sanatı ve tarihi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ebru sanatı tekniğine yönelik püf noktaları paylaşan Kızar ve akademisyenler, hastaların el becerilerini ebru sanatı ile birleştirmelerine olanak sağladılar.

 

“EN ETKİLİ TERAPİ YÖNTEMLERİNDEN”

Çalıştayda konuşan DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Olgun, ebru sanatının Türk uygarlıklarında eskiden beri kullanılan en etkili terapi yöntemlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Çalıştaya ilginin beklenenden fazla olduğunu belirten Olgun, “Ebru sanatı, doğudan batıya doğru yayılmış; dünyada tuvali su olan tek yüzey sanatıdır. Bugün burada Parkinson teşhisi konmuş bireyler ile sakinleştirici, iyileştirici gücünden yararlandığımız ebru sanatına yönelik çalışmalar ortaya koyduk. Hastalarımızın sanata gösterdikleri ilgiden fazlasıyla memnun olduk. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, Rektörlüğümüze ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çalıştay katılımcıları, etkinliğin sonunda ebru tekniğiyle yaptıkları eserleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni