Esenler Film Günleri’nin Etkinlik Programı Açıklandı

Bu yıl 11-15 Kasım tarihleri arasında 3’üncü kez sinemaseverleri ağırlayacak olan “Esenler Film Günleri”nin basın toplantısında Kısa Film Yarışması’nda finale kalan 10 kısa film, Kısa Film Yapım Desteği'nde yarışacak 10 proje, Onur Ödülleri ve 4 gün boyunca gösterilecek uzun metraj filmlerle etkinlikler açıklandı. 

 

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 11-15 Kasım tarihleri arasında 3’üncüsü düzenlenecek “Esenler Film Günleri”nin etkinlik programı, 9 Kasım Çarşamba günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan basın toplantısında açıklandı. Bu yıl yepyeni etkinlikleriyle daha geniş bir kitleye hitap etmesi beklenen “3. Esenler Film Günleri”nin basın toplantısı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşmasıyla başladı.

 

“Kültürel Altyapıyı Oluşturmak Zorundayız”

Başkan Mehmet Tevfik Göksu konuşmasında her zaman kültür ve sanatı öncelikli görerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Şehrimizde yaşayan her bir insanı, kültürel olarak da bu şehrin kültürüyle ve ruhuyla bütünleştirmek, bu şehri anlamak ve anlatmaya gayret edecek bir kültürel altyapıyı oluşturmak zorundayız.” ifadelerine yer verdi. Bu anlayışlarını da 3’üncüsünü seyircilerle buluşturacakları Esenler Film Günleri ile ortaya koyduklarını söyleyen Göksu, kısa film türüne destekte bulunmak amacıyla da bu yıl Kısa Film Salonu’nu ilçelerine kazandırdıklarını vurguladı. Kültürün tüketimi kadar üretiminin de değerli olduğunu belirten Göksu, film günlerine katılan tüm projelere başarı dileklerini iletti.

 

Film Günleri “Beyazperdenin Çocukları”na Yer Verecek

Bu yıl “Çocuk” temasıyla gerçekleşecek film günlerinin danışmanlığını üstlenen sinema yazarı Suat Köçer, kültürel etkinliklerin başlaması kadar bunların devamlılığını sağlamanın da önemli olduğunu ifade ederken, bu anlamda Esenler Film Günleri’nin 3’üncüsünü düzenlemenin mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Köçer, film günlerinin bu yılki programına çocukların neşesinin renk verdiğini söylerken, “Beyazperdenin Çocukları” başlığıyla hayatın masum yüzü olan çocukların dünyasına dikkat çekip, büyüklerin göremediği meseleleri de filmlerle gözler önüne sereceklerini belirtti.

 

Basın toplantısı, Esenler Film Günleri’nin ilk yıllarında neler yaşandığının izletildiği kısa tanıtım videosu ile devam etti. Tanıtımın ardından 3. Esenler Film Günleri’nin programı açıklandı.

 

Çocuklar İçin Özel Gösterimde “Tay” Yer Alacak

3. Esenler Film Günleri kapsamında bu yıl Nurullah Yenihan’ın “Tay” filmi çocuklar için özel gösterimde seyirciyle buluşacak. TRT ortak yapımı “Tay”, vizyona girdiği günden bu yana toplam 300 bini aşkın kişi tarafından izlenerek gişede lider konuma yükselirken; Orta Doğu’da vizyona giren ilk Türk animasyon filmi olma özelliğini taşıyor.

 

Uluslararası Çocuk Filmleri Seçkisi Seyirciyle Buluşacak

Bu yıl geleceğin sinefillerine yönelik bir temayla düzenlenecek film günlerinin Uluslararası Çocuk Filmleri Seçkisi’ndeHamy Ramezan’ın “Diken Üstünde”, Radivoje Andric’in “Uçmayı Nasıl Öğrendim”, Atalay Taşdiken’in “Mommo: Kız Kardeşim”, Majid Majidi’nin “Güneşin Çocukları” ve Jaak Kilmi’nin “Uyuyan Canavar” filmleri bulunuyor.

 

“Türk Sinemasında Çocuk Temsili” Paneli Düzenlenecek

Esenler Film Günleri kapsamında sinema yazarı Rıza Oylum’um moderatörlüğünde düzenlenecek “Türk Sinemasında Çocuk Temsili” başlıklı panelde; çocuk oyuncu Alp Akar’ın yanı sıra bir döneme damgasını vuran Hababam Sınıfı’ndaki rolüyle tanıdığımız oyuncu Tuncay Akça konuşmacı olacak.

 

Esenler Film Günleri’nde “Türk Sinemasında Çocuk Sergisi”!

Film günlerinde gerçekleşecek “Türk Sinemasında Çocuk” başlıklı bir sergi sinemaseverlerle buluşacak. KüratörlüğünüBurçak Evren’in yaptığı sergide Evren’in kişisel arşivinden seçtiği fotoğraflar yer alacak.

 

Yakın Plan Türkiye Seçkisi Açıklandı 

Sinemada son iki yılın önemli filmlerine yer veren Yakın Plan Türkiye Seçkisi’nde Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Hasan”, Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç”, Fikret Reyhan’ın “Çatlak”, Maryna Er Gorbach’ın “Klondike” ve Ensar Altay’ın “KODOKUSHI” filmleri bulunuyor.

 

Türkiye’nin İlk Kısa Film ve Belgesel Salonu!

Türkiye’de bir belediye bünyesinde ilk kez yer alacak olan Kısa Film ve Belgesel Salonu ile ilgili oyuncu Hakan Karsak, kısa filmin ifade alanının az olduğuna vurgu yaparak, bu türü öne çıkaracakları bir hayallerinin bulunduğundan bahsetti. Karsak, “Çok fazla eser var ve bu eserlerin seyirci ile buluşması gerekiyor. Bu gençlerin en azından yaptıkları mesleğe tutunabilmeleri için sizlerin de değerli fikirlerine ihtiyaçları var.” diye konuştu.

 

Yıl boyunca kısa film ve belgesel türlerinde gösterimlerin yapılacağı ve söyleşilerin düzenleneceği salonun açılışı, 11 Kasım Cuma günü Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve yönetmen Jim Sheridan tarafından gerçekleştirilecek.

 

Onur Ödülleri Verilecek

3. Esenler Film Günleri’nde usta yönetmen Jim Sheridan’ın yanı sıra kurgu denince akla ilk gelen isimlerden olan Mevlüt Koçak’a “Onur Ödülü” takdim edilecek. Açılış töreninde konser verecek olan Suzan Kardeş’e ise sinema ve dizi projelerine verdiği katkılardan dolayı “Emek Ödülü” verilecek.

 

Jim Sheridan’dan Ustalık Sınıfı!

Oscar ve Altın Ayı ödüllü filmlerin yönetmeni Jim Sheridan, 14 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da Atlas 1948 Sineması’nda masterclass verecek. Ayrıca yönetmenin 3 dalda Oscar Ödülleri’ne aday olduğu ve toplam 16 ödül kazandığı “In America” filminin özel gösterimi, 12 Kasım Cumartesi günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak.

 

Litros Sanat’tan Festivale Özel Sayı!

Dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat’ın 3. Esenler Film Günleri’ne özel sayısı sinemaseverlerle buluşacak.

 

Kısa Film Yarışması’nda 10 Film Yarışacak

“3. Esenler Kısa Film Yarışması”nın jüri başkanlığını yapımcı, yönetmen ve senarist Atalay Taşdiken üstlenirken; diğer üyeler arasında sinema ve dizi oyuncusu Rıza Sönmez; sinema yazarı Tuba Özden Deniz; yönetmen ve oyuncu Vuslat Saraçoğlu; film kurgucusu ve yapımcı Mesut Ulutaş yer alıyor.

 

Yarışmanın bu yılki finalistlerini Mesut Ulutaş açıklarken; yapımlar arasında Ömer Dişbudak’ın “654 Gram”, Recep Bozgöz’ün “Benden Korkmana Gerek Yok”, İlcan Edgar Özuluca’nın “Cevher”, Emrah Yükselir’in “Cezayir Menekşesi”, Ercan Selim Öngöz’ün “İnsan Ne Zaman Ölür?”, Nadir Kağan Kocakaya’nın “Kod Bozumu 13”, Volkan Güney Eker’in “Larva”, Celal Yücel Tombul’un “Meryem”, Abdülkadir Kalay’ın “Posta” ve Göksel Tuzun’un “Temassız”ı olmak üzere 10 film bulunuyor. 

 

Kısa Film Yapım Desteği’nde de 10 Film Yarışacak

“Esenler Kısa Film Yapım Desteği”nin jürisinde oyuncu ve sunucu İpek Tuzcuoğlu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde dekan yardımcılığı görevini sürdüren Prof. Dr. Şükrü Sim; yönetmen Murat Pay yer alıyor.

 

Prof. Dr. Şükrü Sim tarafından açıklanan yapım destekleri finalistleri arasında ise Mehmet Emin Altunkaynak’ın “Çekiliş”, Hasan Ali Kılıçgün’ün “Otuz Dakikadan Sonra”, Mert Erez’in “Rehber”, Serdar Arslan’ın “İnsana Ne Kadar Toprak Lazım”, İsmail Eren Yalçın’ın “Akkaraman”, Ahmet Keçili’nin “Ahraz”, Ahmet Duvar’ın “Karayazı”, Celal Yücel Tombul’un “Doksan Dokuz”, Ozan Sertdemir’in “Bir Erkeğin Kabrine Giden Yol”, Burak Varlık’ın “Kanatlı Ağaç”ı olmak üzere 10 film bulunuyor.

 

Yapım Atölyeleri Düzenlenecek

TRT Sinema Müdürü Faruk Güven ve yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, 3. Esenler Film Günleri kapsamında gerçekleşecek Kısa Film Yapım Desteği’ne başvuran ve finalist olmaya hak kazanan proje sahipleriyle, filmlerin yapım süreçlerine destek amaçlı atölye çalışmaları düzenleyecek.

 

Film Müzikleri Konseri Düzenlenecek

3. Esenler Film Günleri’nin açılış töreninde Suzan Kardeş, kapanış töreninde ise Sedat Anar’ın düzenleyeceği “Film Müzikleri” konseri sanatseverlerle bir araya gelecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni