İnci Vakfı Çocuk Orkestrası konserinde “Bir Cumhuriyet Hikayesi” ile kalplerde Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşattı

Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın Bornova Belediyesi katkılarıyla yürüttüğü çocukları sanatla buluşturan projesi İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, geleneksel Cumhuriyet Bayramı Özel Konserini 24 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekleştirdi. 

 

Müzikle hikâye anlatımını birleştiren yazar Eda Albayrak’ın konuk olarak katıldığı konserde 45 çocuktan oluşan İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, şef Tolga Akın önderliğinde çaldığı eserlerle kalplerde Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşattı. 

 

Hayallerinden heyecan duyan bir toplumda yaşamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Cumhuriyetin 99. yılında İnci Vakfı Çocuk Orkestrası’nın verdiği Cumhuriyet Bayramı Özel Konserinde Yazar Eda Albayrak’ı konuk etti. Albayrak, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.” sözünden yola çıkarak konsere özel hazırladığı “Bir Cumhuriyet Hikayesi” ile seyircilere farklı bir konser deneyimi yaşattı. Çocukların çaldığı eserlerin arasında aynı coşku ve heyecanı uyandıracak geçmiş zamandaki mücadele günlerini, birlik ve beraberliğimizle bu günlere gelişimizi yeni bir hikayeyle anlattı. Konser, 24 Ekim’de Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde ücretsiz olarak gerçekleştirildi. 

 

Şef Tolga Akın’ın yönettiği konserde kapanışı İzmir Marşı ile yapan İnci Vakfı Çocuk Orkestrası dinleyicilere alışılmadık bir konser deneyimi sunarken, eğitimde ve sanatta fırsat eşitliği tanındığında çocukların yetişkinlere nasıl ilham kaynağı olabileceklerini bir kez daha gösterdi. 

 

Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri destek için teşekkür eden İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez konuşmasında şunları söyledi: “İnci Vakfı Çocuk Orkestrası ile 7-18 yaş arası çocukları müzikle sosyal hayata kazandırmayı hedefliyoruz. Her hikâyenin kahramanları vardır ve bu kahramanların sihirli güçleri. Bizim kahramanlarımızın bugün bu sahnede iki sihirli gücünü birlikte deneyimleyeceğiz; Notalar ve Hikayelerin Sihri… İkisinin de ortak yanı bizleri farklı dünyalar ve zamanlara taşıyabilmeleri… Gençlerimizin enstrümanları ve Sevgili Eda Albayrak’ın anlatımları ile Cumhuriyetimizin sesini duyuracağız. 

 

Çocuklarımızın çaldığı notalarla burada bize yaşattığı bayram coşkusunun tüm ülkemize yayılmasını diliyorum. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni