Karabağlar Belediyesi’nden kız çocuklarına etkinlik

Günlerini bilimle kutladılar

 

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü organizasyonu kapsamında Tahir Merzeci Ortaokulu’ndan 11 kız öğrenci, Karabağlar Belediyesi Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi,'ne gelerek farklı bir deneyim yaşadı. Düzenlenen bilimsel etkinliklere katılan çocukları Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da yalnız bırakmadı.

 

Merkezde bulunan havacılık sergisi ve deney istasyonlarını öğretmenleri eşliğinde gezen öğrenciler,  konferans salonunda bilime yön veren bilim kadınları sunumuna da katılarak bilgilerini pekiştirdi. Ardından düzenlenen bilimsel deney çalışmasına katılarak sonuca varmaya çalışan öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı.

 

Öğrencileri sunumda ve bilimsel deneyde yalnız bırakmayan ve öğrencilere yardımcı olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün üzerinde durduğu konuların başında kadınların ve genç kızların toplumsal hayatta yer alması geliyordu. Toplumun her alanında özellikle sizin gibi genç kızlarımıza ihtiyaç var. Sunumda anlatılan bilim kadınları da sizler gibi küçüktü. Büyük icatlar gerçekleştirerek bilim insanı oldular. Sizler de buralara geldiniz, farklı deneyimler yaşadınız. Umarım sizler de bu ülkeyi daha ileri noktalara taşırsınız” diye konuştu.

 

Başkan Selvitopu daha sonra çocuklara fen bilimleri deney seti hediye ederek günlerini kutladı ve başarılar diledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni