Kısa filmler yeniden Karaca Sineması’nda

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanındaki önemli sosyal yatırımları arasında yer alan Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde, ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde kapılarını açan ‘Doğa Nerede?’ sergisi, Eylül ayı sürecince eş zamanlı olarak HAN Levent ve HAN Ataşehir ofislerinde görülebilir. Sergi kapsamında öğrencilerin “Doğa Nerede?” arayışını merkeze alan 55 çalışması ziyaretçiler ile buluşuyor. Genç sanatçıları keşfetmeyi ve desteklemeyi hedefleyen sanatseverler için eser satışları da devam ediyor.

 

Doğuş Grubu’nun “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” sosyal sorumluluk vizyonuyla 2015 yılından bu yana sanatla uğraşan öğrencilere destek olmak üzere yürüttüğü “Sanata Bi Yer” platformu “Çünkü Sanat Alan İster” mottosuyla genç sanatçıları desteklemeyi sürdürüyor.  “Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde ve ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde düzenlenen ‘Doğa Nerede?’ odağındaki sergide, platform üyesi 17 genç sanatçının çalışması görülebilir. Sergi, Eylül ayı boyunca HAN Levent ve HAN Ataşehir ofislerinde ziyarete açık olacak. 

 

Büyük beğeni toplayan sergide yer alan 10’dan fazla eser koleksiyonerler tarafından satın alınarak genç sanatçılara destek olundu. 

 

Son yıllarda küresel ısınmayla birlikte dünyanın birçok noktasında gerçekleşen orman yangınları ve insanlığın doğayla olan ilişkisine odaklanan ‘Doğa Nerede?’ sergisinde yer alan çalışmalar, doğayla kurulan ilişkinin bir yansıması olarak ele alınıyor. Sergide, İnsanın ilk mekânı, ilişki kurduğu/oyun oynadığı yer olan doğa ile günümüze kadar değişmeyen ve insan olmanın yapı taşını oluşturan öğeleri gözler önüne seriyor. Genç sanatçıların çalışmalarındaki çeşitli metot kullanımının yanı sıra doğayla ilişkimiz ve onu arayışımızdaki noktalara da dikkat çeken sergi, ‘Doğa Nerede?’ sorusunun yanıtlarını sanatseverlerle birlikte aramayı hedefliyor.

 

‘Doğa Nerede?’ sergisi karbon salınımı, doğa tahribatı ve şehrin trafik yükünün azaltılmasını da amaçlayarak İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakası’nda iki ayrı noktada bulunan HAN Levent ve HAN Ataşehir ofislerinde 30 Eylül’e kadar eş zamanlı görülebilir. 

 

Sergide; Abdulgani İlhan, Aylin Erdem, Ayşenaz Çubukçu, Berrak Zeynep Yılmaz,  Ece Maria Aslanbey, Eyhan Çelik, Hilal Özdemir, İbrahim Deniz Tavlıbıyık, İlayda Çorlu, İrem Terzi, Safiye Otman, Semiha Adsız, Şeyma Lakot, Tuğçe Çakal, Tuğçe Şen, Yağmur Demir ve Yağmur Kevser Barutçu olmak üzere 17 genç sanatçının çalışması yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni