Mandalinanın Cennetinde Coşku Dolu Festival

İzmir’in Menderes ilçesinde geleneksel hale gelen Gümüldür Özdere Mandalina Festivali bu sene de coşkuyla gerçekleşti.

 

Çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği festivale İzmir’in dört bir yanından binlerce kişi katıldı.

 

Ücretsiz ikramların ve oyun parkurlarının kurulduğu festivalde; balon katlama atölyeleri, birbirinden renkli yarışmalar, süper kahraman maskotlar ve sihirbaz gösterileri ile katılımcılar keyifli bir hafta sonu geçirdi.

 

Ersin Show’un moderatörlüğünde iki gün boyunca süren festivalde, mandalinalı tatların yarıştığı yemek yarışmasına ve en iyi mandalina üreticisi yarışmasına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Menderes Belediyesi Başkan V. Erkan Özkan, Menderes Kaymakamı Cevat Çelik ve CHP Menderes İlçe Başkanı Sezen Şen takdim etti.

 

Katılımcıların müziğe ve eğlenceye doyduğu festival Zakkum konseriyle taçlandı.

Festivalde konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ilçenin tanıtımı için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

 

“Bizler Menderesimizi ve ilçemize has değerlerimizi tanıtmak adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda yaklaşık 600 bin civarında mandalina ağacımızın bulunduğu ve yıllık 50 bin ton rekolte elde ettiğimiz Satsuma Mandalinamızı ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak adına Gümüldür Özdere Mandalina Festivalimizi her yıl coşkuyla gerçekleştiriyoruz ve ilerleyen yıllarda da gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

 

Ürüne ve üreticiye destek

Üreticiye destek konusunda Menderes Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını ifade eden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Menderes Belediyesi olarak, üreticimizin isteklerine daha sağlıklı cevap verebilmek ve ilçemiz adına tarım alanında projelere imza atmak adına Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü hayata geçirdik. Kurduğumuz müdürlüğümüz ile üreticimiz ürünü yetiştirme ve hasat etme konusunda büyük kolaylıklar elde edecek. Bu konuda en önemli adımlarımızdan biri de yemek artıkları ve pazarda kalan sebzelerden elde edeceğimiz organik gübreleri üreticimize ücretsiz dağıtma olacak. Menderes Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz projemiz ile üretim konusunda zorluk yaşayan çiftçimizin bir nebze de olsa yanlarında ve destekçisi olarak ücretsiz gübre dağıtımı yapacağız.”

 

Tarım girdilerinin maliyetlerinin artmasından dolayı üreticilerin de büyük zorluklar yaşadığını vurgulayan Özkan, iktidarın bu konudaki çalışmalarını daha da iyileştirmesi gerektiğine dikkati çekti.

 

Menderes Belediyesi olarak, ilçede bulunan kadın kooperatiflerine de destek olduklarını belirten Özkan, sözlerini şöyle noktaladı:

 

“Ürüne ulaşan çiftçinin ürünü işlemesi adına da ilçemizdeki kooperatiflerimiz devreye giriyor. Kooperatiflerimizdeki emektar kadınlarımız, ürünlerimizi farklı inovatif çalışmalarla yeniden harmanlayarak ortaya yepyeni ürünler çıkarıyorlar. Bu anlamda ben üreticilerimize ve kooperatiflerimizdeki emektar kadınlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

Festivale, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Menderes İlçe Kaymakamı Cevat Çelik, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, CHP Menderes İlçe Başkanı Sezen Şen ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri, diğer siyasi partilerin ilçe başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni