Ressam Selda İnci, “Özgürce” adını verdiği 19. Kişisel Sergisi IIl. İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda

Özgürce…   Özgürce yaşamalı hayatı, aynı kuşlar kelebekler gibi, doğadaki renkler, kırlardaki çiçekler, rastgele çizebildiğin çizgiler gibi…   Kim ne der ki,  derdi olmadan… Kafana göre özgür, içinden geldiğince özgür, çok mutlu olduğunca özgür, sen ne kadar istersen, o kadar özgür…”   

 

Ressam Selda İnci’nin, 19. Kişisel sergisi  "Özgürce"- 16-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar IIl. İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda sanatseverlerle buluşacak. Suluboya, akrilik ve yağlıboya tekniklerini kullanarak içindeki duygularını tuvaline yansıtan İnci, içindeki duyguları, tuvaline yansıttığını söylüyor ve ekliyor: “Sevincimi, tasamı, tüm düşüncelerimi, insanlığın ve dünyanın hallerini, doğayı mistik duygularımı, Allah’ın en güzel mucizeleri olarak gördüğüm çiçekleri, kelebekleri, şifalı bitkileri, karmakarışık ve hep değişken duyguları, düşünceleri fikirleri, Yaradan’a olan derin aşkımı, en sahici, ve yalın haliyle resmediyorum”.

 

 

İMZASI YERİNE PARMAK İZİ

Resimlerinde ismini kullanmayan, parmak izini tercih eden Sela İnci, “Parmak izini de Allah’ın akıl almaz mucizelerinden görüyorum ve onun asla taklit edilemeyeceği gerçeğiyle, bunun resimlerime daha da anlam katacağına aşkla inanıyorum. Benim imzam parmak izimdir.” açıklamasında bulundu.  

 

Sanatçının yıllar önce gerçekleştirdiği büyük beğeni toplayan ‘Esma-ül Hüsna Sergisi’ çok konuşulmuştu. "Özgürce "sergisinde  de gene içinden geçenleri tuvaline yansıtan sanatçı ,aynı zamanda bu sezi ile ilgili duygularını da yazıyla dile getirdi…

 

      19. Kişisel sergisi için çok heyecanlı olduğunu, çok çalıştığını ifade eden ünlü ressam, her sergide kullandığı şiir ve yazılarla bir bütünlük sağladığını, ortaya çıkan bu eserleri herkesin görmesini temenni ediyor.

 

ÖZGEÇMİŞ:

1985 yılında Marmara üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. 1985/1989 yılları arasında Merkez Bankasında çalıştı. 1997 yılında Ressam Nurhan Ekmekçi ile resim çalışmalarına başladı.1998 yılında Natuk Birkan Pratik Kız Sanat Okulu Resim bölümü’ ne gitti. 2000/2004 yılları arasında Sev-Art Sanat Atölyesinde Sevgi Algül’den resim dersleri aldı.2001 yılında Eda Şahan Atölyesinde Tezhip ve Hat Sanatı dersleri aldı.2004 yılında Su Yücel ile suluboya, akrilik ve yağlıboya resim çalışmaları yaptı.2005/2010 yılları arasında Ekrem Kahraman’dan resim dersleri aldı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Mısır Kültür merkezi koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.19. Kişisel sergisi Özgürce 'de ise gene içindeki duyguları tuvaline, doğanın mucizeleriyle birlikte yansıttı…

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni