Samsung 'Global Goals' uygulaması ile 10 milyon USD'yi aşkın bağış topladı

Galaxy kullanıcılarından BM Küresel Amaçları’na dev katkı… 

Samsung Electronics, Birleşmiş Milletler’in (BM) Küresel Amaçlar olarak da bilinen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA’lar) katkı sunma yolculuğunda önemli bir eşiğin aşıldığını duyurdu. Şirket, BM’nin belirlediği 17 SKA’ya ulaşılması için toplanarak UNDP’ye aktarılan bağışın 10 milyon USD’yi aştığını duyurdu.

Teknoloji devi Samsung, en ileri teknolojileri güvenle sunarken, diğer yandan ‘Galaxy for the Planet’ adını verdiği sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çevreye ve topluma fayda sunmaya devam ediyor. Samsung’un herkese daha iyi, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefine katkıda bulunduğu Global Goals uygulaması ile bugüne kadar toplanan bağış miktarı 10 milyon USD’yi aştı. Toplanan bağışlar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na (UNDP) aktarılırken, UNDP’nin dünya çapında sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemeyi hızlandırmasına ve dayanıklılığı artırmasına yardımcı olacak. 

2015 yılında BM tarafından ortaya konan Küresel Amaçlar, 2030 yılına kadar daha eşitlikçi, adil ve sürdürülebilir bir dünya inşa edilmesine yönelik iddialı bir plan sunuyor. 17 Küresel Amaç, eşitsizlik, iklim değişikliği, ekosistem bozulması, eğitim ve diğer acil küresel sorunlara yönelik iş birliğini ve kolektif olarak harekete geçmeyi teşvik ediyor. Samsung, 2019 yılında UNDP ile yaptığı iş birliği kapsamında, Küresel Amaçlar’ı desteklemek ve yenilikçi çözümler ortaya koymak amacıyla ‘Global Goals’ uygulamasını geliştirdi. Dünyanın her yerindeki milyonlarca insandan oluşan Galaxy topluluğu da bu uygulamayı kullanarak hareketin bir parçası olmayı sürdürüyor. 

Samsung Galaxy kullanıcıları, kritik eşiğin aşılmasında büyük rol oynadı

Samsung Electronics Mobil Deneyim Birimi Başkanı TM Roh, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Samsung olarak, teknolojinin dünyanın karşılaştığı ciddi sorunların çözümünde hayati rol oynadığının bilincindeyiz. UNDP ile yaptığımız iş birliği ve ‘Global Goals’ uygulamamız sayesinde, Galaxy ekosistemindeki kullanıcılar, Küresel Amaçlar’a yönelik aşama kaydedilmesi konusunda ciddi rol oynadı. Bu önemli eşiği aşabilmemize vesile olan kullanıcılarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Samsung Global Goals uygulaması üzerinden yapılan bağış ve destekler, UNDP’nin etkin çalışmalarına katkıda bulunuyor. Bu destek aynı zamanda Küresel Amaçlar’a ulaşma yolculuğuna, gençlerin de anlamlı bir şekilde dahil edilmesini kapsıyor. UNDP, 100’ün üzerinde ülkede gençlere yönelik politika ve programlar uyguluyor, gençlik girişimlerini ve 900’den fazla gençlik temalı iş birliğini destekliyor.

UNDP Başkanı Achim Steiner ise, “SKA’lara ulaşmak için hedef olarak belirlediğimiz 2030 yılına kadarki süremizin yarısına yaklaşırken, ilerleme kaydetme konusunda önümüzdeki yıl çok önemli olacak. Küresel çapta zorlu bir dönemden geçerken, bu iş birliği özelinde kaydedilen ilerleme bize umut veriyor. Samsung ile birlikte, Küresel Amaçlar’ın başarılması konusundaki ortak çabalarımızı daha da büyüterek, genç kuşaklara da bizimle birlikte harekete geçme konusunda ilham vermeye devam etmeliyiz.”

Samsung, sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Samsung Global Goals uygulaması dünya çapında, akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatler dahil yaklaşık 300 milyon Galaxy cihazında bulunuyor. Samsung bu uygulamayla, bir yandan Küresel Amaçlar’a yönelik farkındalığı artırırken, diğer yandan kullanıcıları da teşvik ediyor. Samsung Global Goals uygulamasıyla kullanıcılar, doğrudan bağış yapabiliyor, reklam gelirlerini artırmak için duvar kağıdı kullanabiliyor veya uygulamadaki reklamları izleyerek gelir üretebiliyor. Bu etkiyi azami seviyeye çıkarmak için Samsung tüm gelirleri uygulama içi reklamlarla eşleştiriyor.

Global Goals uygulamasının 2019’da kullanıma açılmasından bu yana geçen sürede Samsung, UNDP ile iş birliğinin kapsamını genişletmeye devam etti. UNDP iş birliğiyle hayata geçirilen Generation17 inisiyatifi, dünyanın her yerinden, kendi yerel toplulukları için anlamlı bir değişim yaratan 14 genç liderin seslerini duyurmasına imkan sağlıyor. Türk çevre ve iklim aktivisti Oğuz Ergen’in de aralarında yer aldığı Generation17 projesinin genç liderleri, BM’nin belirlediği Küresel Amaçlar’a yönelik topluma ilham veren proje ve çalışmalar gerçekleştiriyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni