Sivas Belediyesi’nden Çocuklar İçin Ücretsiz Sinema Etkinliği

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz sinema etkinliğinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.s) "Hicret" yolculuğunu konu alan 'TAY' isimli yerli animasyon filmi öğrenciler ile buluşturuldu.

 

Filmi öğrencilerle birlikte izleyen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilk hafta 3 bin öğrenciyi sinemada misafir edeceklerini söyleyerek talep eden tüm öğrenciler için sinema filmini ücretsiz olarak izleteceklerini kaydetti.

 

Annesini arayan minik bir tay ile ihtiyar bir devenin Mekke’den Medine’ye olan yolcuğunu, Peygamber Efendimizin (s.a.s) hicreti üzerinden anlatan 'TAY' isimli filme öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 3D animasyon türündeki sinema filmi, masal tarzı anlatımıyla okul çağındaki çocuklarda fedakârlık, umut ve sevgi kavramlarının pekiştirilmesini, çocuklara peygamber sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.

 

Ücretsiz olan ilk gösterimi Kadı Burhanettin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle birlikte seyreden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Sivas Belediyesi olarak gençlerimizin, çocuklarımızın ve toplumun her kesimine dokunacak hizmetleri birer birer hayata geçiriyoruz. Toplumun beklenti ve istekleri doğrultusunda hizmetler yapıyoruz. Bu hafta boyunca da TRT ortak yapımı olan Tay filmini öğrencilerimizle birlikte izleyeceğiz. Tüm gençlerimizin ve çocuklarımızın izlemesi gereken bir film olmuş. Bu noktada bize gelen talepler doğrultusunda okullarımız başta olmak üzere isteyen tüm hemşehrilerimizi ücretsiz bir şekilde filmi izleme imkânı sağlayacağız. Bu hafta için planlaması yapıldı, talep olursa da önümüzdeki haftalarda da gençlerimizi ve çocuklarımızı filmle buluşturacağız. Gençlerimizin geleceğe iyi hazırlanması adına güzel yapılan uygulamaları onlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Yeter ki yarının yöneticisi olacak bu gençlerimiz iyi bir şekilde yetişsinler, örnek birer birey olabilsinler. Biz de bu noktada üstümüze düşen ne görev varsa dün olduğu gibi bugünde elimizi taşın altına koyacağız. Yaklaşık bu hafta 3 bin öğrencimiz sinema filmimizi izleyecek. Sivas geneli tüm okullarımızdan gelen talepleri geri çevirmemeye gayret gösteriyoruz. Herkese iyi seyirler diliyorum” dedi.

 

Filmi izleyecek öğrenciler ise heyecanlı olduklarını ifade ederek Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni