SMS Doğrulamayı Sadece Blue Abonelerine Açan Twitter'da Kullanıcıların Karşılaşabileceği Riskler

Twitter, geçtiğimiz haftalarda kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu için iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneklerinden SMS ile kod alma yöntemini kaldırdı.

Artık yalnızca ayda 8 dolar ödeyen Twitter Blue aboneleri için kullanıma açık olan doğrulama yöntemi, bu aboneliği almayan kullanıcılar için yeni siber güvenlik risklerinin ortaya çıkma ihtimalini gündeme getiriyor.

Güçlü bir sosyal medya platformu olan Twitter’ın bu yeniliği üzerine Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, olası güvenlik risklerinden korunmak için ipuçlarını paylaşıyor.

400 milyon kadar aktif kullanıcısıyla 21. yüzyılın en etkin sosyal medya platformlarından sayılan Twitter, geçtiğimiz günlerde bir güvenlik değişikliği yaptı. Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneklerinden SMS ile kod alma yöntemini kaldırdı. Artık yalnızca ayda 8 dolar ödeyen Twitter Blue aboneleri için kullanıma açık olan doğrulama yöntemi, bu aboneliği almayan kullanıcılar için yeni siber güvenlik risklerini ortaya çıkardı. Platformun sadece para ödeyenlere değil tüm kullanıcılara en temel güvenlik önlemi olan çift faktörlü kimlik doğrulamasını açması gerektiğini vurgulayan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, olası güvenlik risklerinden korunmak için ipuçlarını paylaşıyor.

Çift Faktörlü Korumadan Yalnızca Blue Üyeleri Yararlanabilir

İki faktörlü kimlik doğrulama yöntemleri, profile erişim için oturum açarken hem parola hem de sonra girilmesi gereken eşsiz bir kod ile uygulamalara ve web sitelerine ekstra bir güvenlik katmanı sağlıyor. Herhangi biri, iki faktörlü kimlik doğrulama ile korunan bir hesabın şifresini elde etse bile hesaba giriş yapmaya çalışırsa hesap sahibinin telefonuna 6 haneli bir kod gidiyor. Böylece bilgisayar korsanı kullanıcının e-posta adresini ve şifresini ele geçirmiş olsa bile kod olmadan hesaba erişemiyor. Siber suçlulara karşı tam bir koruma sağlamasa da yalnızca şifre kullanımından çok daha güvenli bu yöntemi Twitter, yakın zamanda genel kullanıcılarına kapattı. Artık yalnızca ayda 8 dolar ödeyen Twitter Blue aboneleri için kullanıma açık olan yöntem, kullanıcılar için yeni siber güvenlik risklerinin ortaya çıkma ihtimalini gündeme getirirken Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, tüm riskler karşısında kişisel bilgilerini, kimlik bilgilerini ve paralarını korumak isteyen kullanıcılar için Twitter kullanırken uymaları gereken 8 farklı ipucunu sıralıyor.

1. Telefon numaranız, ev / iş adresiniz, doğum tarihiniz, yakınlarınızın kişisel bilgileri gibi hiçbir şahsi tanımlayıcıyı paylaşmayın.

2. Hassas olabilecek fotoğrafları ya da diğer medya içeriklerini paylaşmayın.

3. Harflerden, rakamlardan, noktalama işaretlerinde oluşan güçlü ve her hesabınız için eşsiz parolalar kullanın. Parolanız, Twitter’a kaydolduğunuz e-posta adresindeki parolayla aynı olmasın.

4. Gizlilik ve güvenlik ayarlarınızı değiştirin. Konumunuzu devre dışı bırakın ve diğer kullanıcıların e-posta adresiniz ya da telefon numaranız aracılığıyla hesabınızı bulmasını engelleyin.

5. Kötü amaçlı saldırılara ve kimlik avı bağlantılarına karşı Windows, macOS, iOS ve Android için tam korunma sağlayan Bitdefender’ın Total Security gibi ödüllü bir güvenlik çözümü kullanın. Bu sayede parola yöneticisi ve hesap doğrulama özelliklerini de kullanabilirsiniz.

6. Bağlantıları, reklamları ya da yatırım fırsatlarınız DM üzerinden tanıtan tanımadığınız kişilere karşı dikkatli olun.

7. Taciz edici davranış sergileyen hesapları engelleyin ve şikayet edin.

8. Çevrimiçi tanıştığınız hiç kimseye finansal bilgilerinizi kesinlikle vermeyin.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı