Tartuffe En “Klasik ve “Seyirlik” Haliyle Sahnede

Moliere’in Doğumunun 400. Yılı’na Armağan

 

İBB Şehir Tiyatroları, Moliere’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği Tartuffe isimli oyunu seyirciyle buluşturuyor. Tartuffe, Moliere’in doğumunun 400. yılı etkinliklerinin bir parçası olarak 16 Kasım 2022 Çarşamba günü 20:30’da Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde prömiyerini yapacak.

 

Oyun, ilk olarak İKSV’nin düzenlediği 26. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 15 Kasım 2022 Salı günü 20:30’da Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor.

 

Tartuffe, İstanbul Klasiklerle Buluşuyor temasıyla duyurulan yeni sezonun repertuvarı kapsamında İstanbullu tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

 

Moliere’in Doğumunun 400. Yılı Anısına

Türk Tiyatro Tarihi boyunca en fazla tercüme edilen yazar Moliere’dir. Onun eserleri tiyatro edebiyatımızı derinden etkilemiş, Türk seyircisi onu Ahmet Vefik Paşa, Ali Bey, Ziya Paşa ve Teodor Kasab’ın çevirileriyle tanımıştır. Moliere’in doğumunun 400. yılı, Şehir Tiyatroları’nda sahnelenecek Orhan Veli’nin çevirdiği Tartuffe oyunuyla kutlanıyor.

Zengin mi zengin bir adamın, ailesindeki ve çevresindeki kimseyi dinlemeden evine yerleştirdiği sahtekar bir sofu ile hem kendi hem de çevresindekilerin hayatını beter etmesini anlatan bu ölümsüz eserde; inancı, aileyi, aşkı, erkek-kadın farklarını, dünümüzü, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, hüznü, rahatsız edici türlü anları iç içe ve olanca dinamiğiyle seyircinin karşısına çıkarıyoruz. Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisine, şiirlerinden bestelenen şarkıların da eşlik ettiği seyirliğimizle, hayata dair bu acayip bilmeceyi bir kez daha kahkahalarla selamlıyoruz.

 

Müziğini Emrah Can Yaylı’nın, dekor tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan’ın, efekt tasarımını Serkan Yavşan’ın,

 

koreografisini Özge Midilli’nin, Senem Oluz’un yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu’nun çektiği oyunda Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Yeter, Yeşim Koçak, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.

 

Oyun, 16-19 Kasım, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni