Trump Art Gallery’de yeni sergi: ‘Yüzleşme’

Sanatçı Dilara Çakal, doğa-insan ilişkisini eleştirel bakış açısıyla ele aldığı ve insanın doğaya verdiği zararı gösterirken farkındalık yaratmayı da hedeflediği ‘Yüzleşme’ adlı resim sergisi ile sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, 30 Kasım’a kadar Trump Art Gallery’de gezilebilir.

 

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, yerli ve yabancı sanatçıların sanat eserlerine ev sahipliği yapmaya, İstanbullulara sanatın özgün örneklerini sunmaya devam ediyor.

 

Sanayi devrimi ile birlikte tüketim ekonomisine dönüşen doğanın insanın kendisi için oluşturduğu bir nesne konumuna indirgendiğini belirten sanatçı Dilara Çakal, ‘Yüzleşme’ adlı resim sergisi ile doğa-insan ilişkisini eleştirel bakış açısıyla ele alırken, insanın doğaya verdiği zararı gösterirken farkındalık yaratmayı da hedefliyor. 

 

“İnsanın doğadan kopması doğaya yabancılaşması da neden olmuştur” diyen sanatçı şöyle devam ediyor: “Doğa insan ilişkisinde insanın sadece doğaya çıkarı için kullanması karşı ekolojinin ve doğanın yeni düşünme biçimini tetiklemiştir. İnsanın doğaya verdiği zararı gösterirken farkındalık yaratmanın yanında da doğada yok edileni onarma ve yerine koymayı gerçekleştirmiştir.”

 

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 30 Kasım 2022 tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni