Boğaziçi Ventures'in HRTech alanında Yeni Yatırımı: 'DOJO Talent'

İnovatif teknoloji ürün ve hizmetlerine yatırım yaparak Türkiye’deki girişim ekosistemini   destekleme misyonu ile faaliyetlerini yürüten Boğaziçi Ventures, Web3 ve oyun sektörü için yeteneğe anında erişim sağlayan, yetenek gelişimini destekleyen ve bu alanda bir topluluk oluşturmaya odaklanan DOJO Talent’i son yatırımı ile portföyüne kattı. 

Hızlı büyüyen Web3, oyun ve blokzincir teknolojisi sektörlerinde yeni nesil insan kaynağı çözümleri, yetenek açığı ve nispeten niş bilgiye sahip yetkinliklere hızlı ulaşmak tüm ekosistemin en önemli sorunları arasında. DOJO Talent, bu dikeylere odaklanarak, yetenek gelişimi ve yetenekler ile kurumlar arasında köprü kurma imkanları sağlayan bir platform olarak hizmet veriyor. DOJO Talent ile firmalar, özellikle oyun geliştiricisi, oyun tasarımcısı, oyun sanatçısı, topluluk yöneticisi, blokzincir geliştiricisi gibi alanlarda uzmanlığa sahip yeteneklere hızlı ulaşarak, esnek ve firmaya yada projeye özel çalışma koşulları ile işbirliği yapma imkanı buluyor. Japonca’da ‘yetkinliklerin geliştirildiği yer’ anlamına gelen DOJO, bu ekosistemde çalışmak isteyen kişilere özel sunduğu programlar ile yetkinlik gelişimi imkanları ve farklı projeler ile bu alanda kariyerlerini inşa etmek için gençlere fırsatlar sunuluyor. Türkiye ekosisteminde küresel olarak yaygınlaşmayı hedefleyen DOJO Talent platformu bu alana ilgi duyan tüm dünyadaki yetenekleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Farklı bilgi, beceri seviyeleri ve yetkinliklere sahip gençler ve farklı ölçeklerdeki şirketler için özel olarak tasarlanmış geniş bir hizmet yelpazesi sunan DOJO Talent, genç yeteneklerin ekosisteme hazır hale getirilmesi ve ilgili projelerle eşleşmesi süreçlerini  oyun ve Web3 teknolojisi ile ilgilenenlerin çok sık kullandığı Discord üzerinden yönetiyor.

Hem bireylere hem de kurumlara kazan-kazan durumu yaratmak için yetenek havuzuyla farklı etkileşim yöntemleri sunan DOJO Talent’in kurucusu Alp Sezginsoy “DOJO teknoloji temelli bir yetenek platformu. Kişilerin kendi uzmanlıkları ve yetkinliklerine uygun projelerle eşleşmesini makine öğrenimli algoritmik altyapımız ile sağlıyoruz. En uygun eşleşmelerin sağlandığı bir yetenek pazaryeri sunan DOJO platformumuz yetenek-proje eşleşmesinin ötesinde, süreç yönetimi ve ödemelere kadar çok katmanlı dijital çözümleri de içerisinde barındırıyor. Ekosistemimizdeki firmalar saatlik, yarı zamanlı ya da tam zamanlı olarak yeteneklerle çalışma imkanını hızlı ve pratik bir şekilde yakalıyorlar. Tüm bunların yanı sıra yeteneklerin de kendi bağımsız ve esnek kariyerlerini en iyi şekilde geliştirme fırsatlarını buldukları bir alan yaratıyoruz DOJO’da. Ekosistemi bir topluluk olarak dahil ettiğimiz, uluslararası bir nosyon ile yola çıktık.   Bu alandaki tecrübeleriyle Boğaziçi Ventures ve UGC90 ile bu yolculukta buluştuğumuz için büyük heyecan duyuyoruz. Firmaların yeteneğe erişimi ve yeteneklerin kendi kariyerlerini inşa etmesi için yeni bir sayfa açacağız” dedi.

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, yaptıkları bu yatırım ile ilgili olarak “Bizler oyun sektöründe ve Web3 teknolojisi alanında çok derin tecrübesi ve yatırımları olan bir ekip olarak bu sektörün hem bugünü hem de geleceğini doğru okuyabiliyor ve doğru tahminleyebiliyoruz. Hızla büyüyen oyun sektörü yeni teknolojilere de çok hızlı entegre oluyor. Bu durum da işgücü yapısında yeni gereklilikleri beraberinde getiriyor. DOJO Talent bu alanda hızla gelişen, değişen, geleceği belirleyen oyun ve Web3 dünyasında yeteneklerin gelişimi ve yeteneğe erişim için önemli bir alt yapıyı inşa ediyor. Yetenek odaklı hizmetlerinin yanı sıra kurumların ödeme süreçlerine kadar farklı ihtiyaçlarını da en hızlı ve verimli şekilde çözen platformları bugünden geleceğin yönetim yaklaşımını sunuyor. DOJO Talent’in insan kaynakları teknolojileri alanındaki girişimi topluluk odaklı büyüme stratejisi ile çok hızlı büyüyecek ve daha önemlisi çok önemli bir soruna çözüm getirerek katma değer yaratacaktır. Boğaziçi Ventures olarak önem verdiğimiz yatırım dikeylerinden olan insan kaynakları ve eğitim teknolojileri alanında DOJO Talent’a yol arkadaşlığı yapacak olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. 

DOJO Talent’in ortağı UGC90 CEO’su Burak Günsev ise görüşlerini şu şekilde aktardı: “UGC90 ile Web3 oyun ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak üzere çıktığımız yolda bugüne kadarki deneyimlerime dayanarak bu ekosistemin çok hızlı büyümeye devam edeceği ve bu yolda karşılaşılacak en önemli zorluğun da yetkin insan kaynağı olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu farkındalığımızla ekosisteme katma değer yaratmak amacı ile, metaverse oyun dikeyine ek olarak HRTech alanında yatırım yapma kararı aldık ve ilk ortaklığımızı DOJO Talent ile yaptık. DOJO Talent’in yeni yetenekleri bulma, bir araya getirme ve yetkinliklerine uygun projelerle buluşturma yolundaki farklı ve yenilikçi yaklaşımı Web3 ekosisteminin büyümesinde önemli bir katkı sağlayacaktır. Biz de Web3 deneyimine sahip ekibimiz ile DOJO Talent’a iş geliştirme odaklı hem teknolojik hem de stratejik açılardan destek veriyor olacağız.”

Boğaziçi Ventures oyun, oyun teknolojileri ve Web3 dikeylerindeki yatırımlarından sonra, bu ekosistemde insan kaynağı ve potansiyel iş gücünü destekleyecek yeni yatırımı ile portföyünü genişletmeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni