Bornova'da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği

Bornova Belediyesi tarıma destek olmak için düzenlediği eğitimlere dünya genelinde sağlıktan endüstriye kadar birçok alanda kullanılan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ile devam etti. Bornova Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde gerçekleşen eğitim Bornovalılardan yoğun ilgi gördü. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, katma değeri yüksek olan bu tarımsal üretimin artması gerektiğini ifade etti.

Yüksek Ziraat Mühendisi Ersel Şengel tarafından verilen eğitimde tıbbi ve aromatik bitki türleri, yetiştirme teknikleri ve zamanları, kullanım alanları ile uygulamada dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Lavanta, ekinezya, melisa, civanperçemi, kadife çiçeği, aynısefa, nane, kekik, fesleğen ve ada çayı gibi bitkilerin, tıbbi ve aromatik bitki türleri olduğu belirtildi. Ayrıca eğitimde aromatik bitki yağları da anlatıldı.

Tarıma destek

Tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç ve gıda sanayi başta olmak üzere parfümeri, kozmetik ve baharat gibi çeşitli endüstriyel sektörlerde değerlendirildiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,”Tarım konusunda bir çok çalışma yaparak üreticilerimize ihtiyaç duydukları desteği vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da farklı alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkiler konusuna ilgi gösteren ya da bu alanda çalışma yapmak isteyen Bornovalıları da eğitimde bir araya getirerek bilinçlendirmek istedik. Çünkü bu üretimde katma değer pek çok ürüne göre daha yüksek. Tarımdan geçinen ailelerin mutlaka bu alanda da üretim yapması gelirlerini artıracağı gibi risklerini de azaltacaktır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni