EBSO'dan İzmir'e 1 Yılda 48 Milyon Liralık Hibe Proje

Aralık ayında 2 projesi daha onaylanan EBSO, son 1 yıl içerisinde 5 projeyle 48 milyon liralık hibe projeyi İzmir’e kazandırdı. Bu projelerle, başta eğitim olmak üzere dijital dönüşüm ve toplumsal boyutta önemli kazanımlar elde edileceğini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Yapılan projeler ile imalat sanayinin en büyük sorunu olan nitelikli ara eleman ihtiyacının çözülmesi başta olmak üzere firmalarımızın dış pazarlara açılması, firmalarımıza fon sağlanması, Ar-Ge ve yenilikçi ürün geliştirme konularında büyük faydalar yaratılacak” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) tarafından bu ay Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı’na başvurusu yapılan 233 bin Euro’luk “Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar” isimli proje AB tarafından; Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı Çağrısı’na başvurusu yapılan 12 milyon TL’lik “EBSO Dijital Dönüşümü” projesi de İZKA tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği tarafından kabul edilen “Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar” isimli proje ile cinsiyet eşitliğine odaklanan, insana yakışır bir iş geleceği yaklaşımıyla kadınların istihdamının önündeki engellerin kaldırılacağı belirtilerek toplumsal cinsiyet eşitliğine saygı temelinde, İzmir’deki uygun iş gücünün ihtiyaç açığının kapatılacağı, mevcut ve gelecekteki işgücünün istihdamını ve istihdam edilebilirliğinin teşvik edileceği belirtildi. Toplam 233 bin 384 Euro’luk bütçeye sahip projenin12 ay süreceği ifade edilirken; proje kapsamında 15 Bilişim Teknolojileri öğretmenine ve 4 paydaş personeline 15 gün süreyle yapay zeka, nesnelerin interneti, siber-fiziksel sistemler vb. konularda Almanya’da eğitim verilmesinin planlandığı belirtildi.

İZKA tarafından kabul edilen diğer projede ise Ege Bölgesi Sanayi Odası’nca sunulan hizmetlerin daha etkin ve verimli olmasına yönelik dijital altyapının oluşturulması ve süreç verimliliğinin arttırılarak hizmetlerin hız ve kalitesinin artırılması için hazırlanan “EBSO Dijital Dönüşümü” isimli proje ile, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın tüm bilişim alt yapı sistemlerinin güncel teknolojiler ışığında yenileneceği vurgulandı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “AB projemizle birlikte proje bünyesinde oluşturulacak tam donanımlı laboratuvar ile eğitim için gerekli altyapı sağlanacaktır. Eğitim alan öğretmenler 50 işsiz kadına Bilişim Teknolojileri alanında eğitim verecektir. Böylece hem cinsiyet eşitliği odağında 50 kadına istihdam sağlanması, hem de gelişen IT sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca öğretmenler İzmir’deki okullarında bilişim teknolojileri öğrencilerine eğitim vermeye devam ederek projenin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

İZKA tarafından kabul edilen projenin de İzmir Sanayisi’ne önemli bir hizmet sunacağını hatırlatan Başkan Yorgancılar “ Alt yapımızın yenilenmesinden sonra EBSO tarafından verilen kapasite raporu, yerli malı belgesi gibi oda kayıt belgesi başvuru işlemlerinin online ortama taşınması ve ilgili belgelerin e-imza ile dijital ortamda onaylanması konusunda bir alt yapı kurulacaktır. Dijital ortamda üye firmaların birbirlerine ulaşabilmesine yönelik bir sanayi envanteri oluşturulacak, bu sayede üyeler arasında ticari ve ortak çalışma işbirliği ekosistemi sağlanmış olacaktır” dedi.

Son 1 yılda 48 Milyon Liralık 5 proje ile önemli bir fark yarattıklarını hatırlatan Başkan Yorgancılar şunları söyledi: “EBSO olarak geçtiğimiz yıl Aralık ayında 485 bin Euro’luk Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Nisan ayında Avrupa İşletmeler Ağı’na sunulan 714 bin 793  Euro’luk AB Projesi, Kasım ayında 328 bin Euro’luk “The NEET Carries The Machinery Sector To The Future” isimli projemizin  Avrupa Birliği(AB) tarafından kabul edilmesinin ardından; 2 yeni projemizle birlikte büyük bir başarıya imza attık. İzmirimize ve sanayimize hayırlı olmasını diliyorum”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni