Emirates, Bali'ye A380 seferlerini başlatıyor

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi Emirates’in filosunun amiral gemisi A380 model uçağı, 1 Haziran 2023’ten itibaren Bali seferlerine başlayacak. Endonezya’ya gerçekleşen ilk tarifeli A380 seferi, ülkenin havacılık tarihinde bir dönüm noktası olacak.

Yeni 2 sınıflı Emirates A380 hizmeti, halihazırda 2 sınıflı Boeing 777-300ER uçağı tarafından gerçekleştirilen günlük iki Bali seferinden birinin yerini alacak. Havayolunun ilk A380 uçuşu EK368, Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan (DXB) 03:25’te kalkacak ve yerel saatle 16:35’te Denpasar Uluslararası Havalimanı’na (DPS) varacak. Dönüş uçuşu EK369, Bali’den 19:40’ta kalkacak ve yerel saatle 00:45’te Dubai’ye varacak.

Biletler emirates, Emirates App, Emirates bilet satış ofisleri veya seyahat acenteleri üzerinden satın alınabilir. Yolcuların ayrıca ülkelere en güncel giriş şartlarını kontrol etmeleri önerilir.

Dünyanın en büyük yolcu uçağının Bali’ye seferlerinin başlamasının önemini vurgulayan Emirates Havayolu Ticari İşler Başkanı Adnan Kazım şunları söyledi: “Emirates A380, İyisiyle Uçun vaadimize uygun olarak sunduğumuz birinci sınıf ürün ve hizmetlerimizle eş anlamlıdır. Yolcularımıza Bali uçuşlarında eşsiz bir konforu yaşama fırsatı sunmaktan heyecan duyuyoruz. A380 operasyonlarımızın sorunsuz olmasını sağlamak için Bali’nin Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı’ndaki ortaklarımızla yakın bir şekilde çalıştığımızı söylemeye gerek yok. Yetkililere ve ortaklarımıza tüm destekleri için teşekkür ederiz.

Bali, Güneydoğu Asya’daki ağımız ve stratejik pazarlarımızdaki en popüler turistik  noktalardan biri olmaya devam ediyor ve Emirates A380’in Endonezya’daki ilk lansmanı, seyahat ve turizm sektörüne uzun süredir devam eden desteğimizin altını çiziyor. Adaya daha fazla ziyaretçi çekmeyi ve aynı zamanda eğlence ve iş amaçlı seyahat edenlere Emirates’in kapsamlı global uçuş ağı aracılığıyla Dubai ile Avrupa ve Amerika’nın ötesindeki şehirlere bağlanmak için daha fazla fırsat sunmayı dört gözle bekliyoruz.”

PT. Angkasa Pura I Direktörü Faik Fahmi ise şunları söyledi: “Airbus A380’in Endonezya’da planlanan operasyonları, Endonezya havacılığı ve Angkasa Pura I için tarihi bir an olacak. Haziran başında faaliyete geçecek olan Emirates A380 hizmetini memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemizde bu uçağın düzenli ticari uçuşlarını alan ilk havalimanı işletmecisi olmaktan onur duyuyoruz. Bu gelişme, havalimanı işletmecisi olarak Angkasa Pura I, Emirates ve düzenleyici olarak Endonezya Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı arasındaki köklü koordinasyon, sinerji ve işbirliğinin sonucudur. Başta Bali olmak üzere Endonezya’daki A380 operasyonlarının turizm ve ekonomi sektörleri üzerinde giderek daha olumlu bir etkiye sahip olmasını ve Endonezya’daki endüstrinin diğer sektörlerinde işbirliği ve yatırım için daha fazla fırsat sunmasını umuyoruz.”

Emirates, 1992’de Cakarta’ya tarifeli uçuşlarına başlarken, Endonezya operasyonlarına 2015 yılında Dubai’den Bali’ye günlük aktarmasız seferlerini ekledi. Havayolu şimdiye kadar 49.000’den fazla uçuş gerçekleştirdi ve Endonezya ile Dubai arasında 9 milyondan fazla yolcu taşıdı. Emirates şu anda uçuş rotaları Bali ve Cakarta olmak üzere haftalık 28 uçuşla Endonezya’ya hizmet veriyor ve hem Garuda Indonesia hem de Batik Air ile yaptığı ortaklık anlaşmaları aracılığıyla ülke içinde 29 şehre daha bağlantı sunuyor.

İki sınıflı Emirates A380 uçağında, yolculara Business Class’ta 58 yatağa dönüşebilen koltuk ve Economy Class’ta 557 geniş ve rahat koltuk sunuluyor. Bali’ye ve Bali’den seyahat eden yolcular, Emirates’in geniş ve konforlu kabinlerinin keyfini çıkarmayı sabırsızlıkla bekleyebilirler. Uçak İçi Dinlenme Salonu gibi gezginlere gökyüzündeki en iyi deneyimleri sunan özel ürünlerin yanı sıra bir dizi Endonezya yemeği de dahil olmak üzere bölgesel lezzetler yolculara sunulanlar arasında. Emirates’in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice ise Endonezya’dan içerikler de dahil olmak üzere geniş  yelpazesiyle 5.000’den fazla eğlence kanalı sunuyor.

Emirates, dünya çapında artan seyahat talebini karşılamak için A380 uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Havayolunun amiral gemisi uçağı şu anda Dubai de dahil olmak üzere 41 uçuş noktasına hizmet veriyor ve yaz sonuna kadar yaklaşık 50 uçuş noktasına ulaşması bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni