Doğum Haritası Nedir? Neyi gösterir? Nasıl Analiz Edilir?

Doğum haritası hesabı yapmak birçok deneyim ve bilgi gerektiren, son derece karmaşık ve zor olan bir iştir. Bu nedenden dolayı astroloji uzman olmayanların kendisine ait doğum (natal) haritasını çıkarması, gerekli astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece mümkün değildir. Sevindirici haber şu ki, teknolojik destek sayesinde tüm hesaplamaları kolaylıkla yapabilen bilgisayar destekli yazılımlar üretilmiştir. Bizler de uygulamamızı kişisel doğum haritanızı en kısa yoldan çıkarabilmeniz için tasarladık.

Kabaca tarif edersek ücretsiz natal (doğum) haritalar astroloji alanında donanımlı kişilerin bilgi ve tecrübelerinin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgisayar programlarına aktarılmış türüdür.

Doğum haritalarındaki pozisyonların kişisel yorum ve tahminlere dayalı kısımları olsa da, gerçekte genellikle belli manalara işaret eder. Bu anlamda bire bir olmasa dahi farklı astroloji uzmanlarının yorumları neredeyse aynı şeyleri ifade eder.

Doğum haritası oluşturulurken ihtiyaç duyulan girdilerin doğruluğu çok önemlidir ki, spesifik bazı durumlarda bir iki dakikalık yanlışlığın bile tüm astrolojik açıları doğrudan etkileyeceğini bilmek gerekir. Astrolojik haritaların doğru bir biçimde oluşturulabilmesi ve işaretlerinin yorumlanabilmesi için, doğum anının tam olarak bilinmesi gereklidir. astroasis.com sitemizde ücretsiz bir şekilde sunduğumuz doğum haritası hesaplama programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak giriş sağlayacağınız bu veriler dahilinde kişiye özel astrolojik doğum haritası sonucunu anlamlarıyla beraber vermektedir.

Gök günlüğü denilen tablolar tüm tarihler için astrolojik gök cisimlerinin bulunduğu burç ve dereceleri hesaplamak için kullanılan teknik bilgilerden oluşur. Bu bilgileri inceleyerek, konumları görebilirsiniz görebilirsiniz yine de, gerek haritayı tam olarak çıkarmak ve gerekse işaretleri okuma ve anlamlandırma konusunda yeterli olamayabilirsiniz. Haritadaki sembollerin okunması yalnızca astroloji uzmanlarınca yapılması imkan dahilinde olan zor ve karmaşık bir iştir. Bu konuda bir astrologtan profesyonel hizmet alabilir ya da sitemizin ücretsiz hesaplama aracından faydalanabilirsiniz.

Astrolog olmadan da şahsınıza özel detaylı ve yorumlu doğum haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunu yapabilmek için doğduğunuz ana ait tarih verilerini ve doğduğunuz yerin enlem/boylam bilgilerini formdan seçmeniz yeterlidir. Hesapla butonunu tıkladığınızda saniyeler içerisinde haritanızı çıkarmış olacaksınız.

Uzun yıllar evvel astrolojiyle ilgili olanların ephemeris aracılığıyla uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, bu çağda teknoloji nimeti sayesinde herkes tarafından kolayca oluşturmak ve pozisyon ve açıların anlamlarını görmek mümkün hale geldi.

Gökyüzü yıldız haritaları her saniye değişse bile, bir (doğum) natal harita doğum tarihi ve koordinata bağlı olarak uzayın bir fotoğrafı olması nedeniyle sabittir ve değişmez.

Doğum haritası bir kimsenin doğduğu saat ve dakikada bulunduğu yere ait astrolojik tesiri olan Güneş ve diğer gezegenlerin bulunduğu noktaları bilmemize yarayan bir haritadır.

İnternette bilinen pek çok ücretsiz yıldız haritası uygulaması olduğunu görüyoruz. Bu siteleri ziyaret ettiğimizde, bir çoğunun sadece konum ve açılara yer verdiğini, ama bu sembollerin neyi ifade ettiğini herkes için anlaşılır biçimde ortaya koymakta yetersiz olduğunu görüyoruz. Oysa ki astroloji alanında uzman olmayan kişiler detaylı ve kapsamlı doğum haritası analizlerini görmek isterler. Bu sebepledir ki astroasist.com olarak detaylı açıklamaları barındıran bir harita sitesi olarak yayınlarımızı sürdürüyoruz.

Yükselen Burç Yorumlamada Burç ve Gezegenlerin Anlamı

ASC (Ascendant) bulunması için gök günlüğü tablolarından yararlanılır. Bu çizelgeler sıradan insanlar için anlamlandırılması mümkün olmayan karmaşık içeriklerden oluşur. Ephemeristen faydalanabilmek için astroloji sahasında uzmanlık seviyesinde bilgi ve beceri sahibi olmak gerekir. Yükselen burcun tespitinde en garantili yöntemlerin başında bir astrologtan hizmet almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Bizim uygulamamızı da bu iş için güvenerek kullanabilir, yükseleninizi net bir doğrulukla öğrenebilirsiniz.

Sitemizin hesaplama sistemiyle, herhangi bir astrolojik bilgiye sahip olmadan da yükselen burcunuzu tespit edebilirsiniz. Takip etmeniz gereken yol çok basit. Elbetteki doğduğunuz saati net bir şekilde bilmeniz şartı ile. Sistemimizdeki yükselen burç hesaplama kısmına, doğduğunuz andaki saati ve doğduğunuz bölgeyi girin, devamında çıkan hesaplamayı yap butonunu tıklamanız yeterlidir.

Herkesin bildiği gibi, gün ışığından daha fazla faydalanmak için belirli tarihlerde saatler bir saat ileri veya geri alınır. Son senelerde bizim bölgemizde bu uygulama sonlandırılmışsa da, yükselen burcu tespit edilecek kişinin doğduğu sene bu uygulamanın var olup olmadığı bilinmeli ve tüm hesaplama bu parametreye göre yapılmalıdır.

Yükselen burç (1.Ev) doğum anınızda bulunduğunuz şehre göre, doğu ufkunda yükselmekte olan burca izafe edilen isimdir. 12 evlik sisteme göre çizilmiş olan doğum haritanızdaki ilk evinizdir. Büyük çoğunlukta insanlar kendilerini Güneş (dış) burçlarına göre tarif etseler bile, dışarıdan bakılınca başkalarının gözünde daha farklı şekilde görünebilirler. Çünkü dışarıya yansıttığımız izlenim büyük ölçüde yükselen burçla ilgilidir.

Yükselendeki burcun ne anlam taşıdığı ve karakter üzerindeki etkileri, hesaplamanın ardından elde edilecek sonuçla beraber verilmektedir. Yükselen burcun önemi dış burçtan (Güneş burcu) bile fazladır diyerek belki de doğru söylemiş oluruz. Çünkü yükselen burç (1. Ev) bulunduğunda tüm burç yerleşimlerinin öbür detayları da bulunabilecek demektir. Astrolojik kurallar gereği tahminler her zaman için 1. Evde konumlanan burca göre yapılır. Yalnızca bu bile yükselenin ne denli önemli olduğunu ispatlayan en geçerli bilgidir. Doğum saatinizi öğrenip kesinlikle yükselen konumunuzu tespit edin. Bu tespit, kendinizi daha iyi anlamanızı, dış dünyaya nasıl bir izlenim verdiğinizi daha çabuk bilmenizi mümkün hale getirir.

Genellikle internette yükselen burç tespit etme işlemleri ile ilgili araştırma yaparken aynı yetersiz bilgileri veren tablolarla karşılaşmışsınızdır. Yükselen burcun bulunması konusunda kesin bir netice ortaya koyan gösterildiği gibi basit bir yükselen burç bulma cetveli yoktur esasında. Karşılaştığınız bir cetvelde, coğrafi konuma yer verilmiyor ve sadece Güneş burcunuzun ne olduğu ve 2 saat ara ile yükselen burçlar sıralanmışsa önemsemeyin. Çünkü en doğru yükselen burç bulma işlemlerinde koordinat bilgisi, timezone ve dolayısı ile de ileri/geri saat uygulaması hesaba katılmalıdır.

Ücretsiz Güneş Burcu Hesaplama Kişiye Özel Yıldız Haritası

Burcunuzdaki Güneş temel yapınızı ve yaşamın iniş çıkışları esnasında sabit şekilde devam eden içselleştirdiğiniz özellikleri tanımlar. Bu dünyaya yansıttığınız görüntü, en gerçek en içteki parçanızdır. Gerçekte enerji kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde yer alır ve aynı şekilde Güneş burcunuz da eşsiz şahsınıza ait odak noktanızı belirtir. Kişisel özelliklerinizi daha iyi bilmek için sitemizdeki burç bulma programından faydalanabilirsiniz. Güneş, Güneş sistemimizdeki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, doğum haritalarında da en parlak güç olarak kabul edilir. Bu astrolojik güç, öz benliğinizle ve hayatınızı sürdürdüğünüz müddetçe nereye doğru evrimleştiğinizle ilişkili kabul edilir. Kabiliyetlerinizi tüm dış dünya ile ne şekilde paylaştığınızı ortaya koymakla beraber sahip olduğunuz değerlerin, amaçladığınız şeylerin ve benlik duygunuzun ana yapısıdır. Yaşlandıkça, Güneş burcu etkisi güçlenir çünkü, kim ve ne olduğunuzla alakalı kendinizi daha iyi anlama olgunluğuna erişirsiniz.

Ay Burcu Nedir? En İyi Ay Burcu Hesaplama Servisi

Ay’ın bir anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde tur atması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, doğum haritamızdaki Ay da kendimizi hangi yöntemlerle koruduğumuzu, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi anlatır.

Duygusal alanlardaki birçok konuda tesir sahibi olan Ay’ın doğum haritasındaki konumu astrologların önemli gördükleri başlıca konular arasındadır. Doğum haritasında, Ay’ın bulunduğu burç, özellikle insanlara duygusal olarak nasıl reaksiyonlar verdiğimizi ortaya çıkarır.

Şahsınızın ya da doğum bilgilerini bildiğiniz birinin duygusal dünyasını bilmek için, web sitemizdeki Ay burcu bulma yazılımından yararlanabilirsiniz. Eğer haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu merak ediyorsanız doğum yeri ve saatinizi ilgili bölümlere girmeniz yeterli. Akabinde Ay Burcumu Göster butonuna tıklayın. Hepsi bu kadar. Şayet bir başkasına ait Ay burcu çizelgesine ulaşmayı isterseniz ilgili kişiye ait doğum saatini, Ay’ın anlık konumunu merak ediyorsanız, bu güne ait zaman bilgilerini forma girmeniz gerekiyor. Böylece belirtilen tarih ve saate ait Ay’ın mevcut konumunu ve o astrolojik pozisyonda ne özelliklerinin olduğunu görebilirsiniz.

Çoğu astrolojik hesaplamada olduğu gibi, Ay burcunu hesaplamak için de doğum anına ait bilgilerin kesin olarak bilinmesi gerekir. Bu bölümün doğruluğu son derece önemlidir, çünkü sadece birkaç dakikalık fark farklı bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak için kesinlikle dikkatli davranılması gerekir. Tam bilgilere sahip olmanız durumunda, sitemizdeki gibi saygın bir hassas hesaplama sistemi doğru sonucu almanıza imkan tanıyacaktır.

Ay’ın pozisyon aldığı burç içsel dünyamızı ifade ediyor olması sebebiyle duygusal alanlarımızla alakalı pekçok hadise Ay burcumuzla tam olarak alakalıdır ki, keyfine vardığımız işler ve alışkanlıklarımız dahi Ay burcumuzun kapsama alanındaki konulardandır. Duygu dünyamıza olan direkt etkisi nedeniyle hayatımızdaki her konuyu ciddi seviyede tesiri altında bırakabilir fakat, daha önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Ay’ın pozisyon aldığı burç aynı zamanda sevgi alanındaki beklentilerimizi, beslenme tipimizi ve duygusal anlamda rahatlama alanlarımızı da yönetir.

Merkür Burcu Hesaplama Uygulaması Astrolojik Harita

Bir burçtaki Merkür düşünsel yaklaşımımızı, yazma yöntemimizi ve diğer insanlarla nasıl konuştuğunuzu belirler. Merkür burcumuz iletişim tarzımız üzerinde etkili olduğundan, ve düşüncelerimizi şekillendirdiğinden dolayı, hayatımızın tüm alanlarında etki sahibidir. Merkür burcunuzdan aldığınız etkiyi görebilmek için Merkür burcu öğrenme sistemimizi aracılığıyla bu tespiti yapmanız gerekir. Haritadaki yerleşimine göre farklı anlamlar içeren Merkür burcu, sahip olduğumuz zekayı ve bu zekamızı ne tarafa yönlendirdiğimizi gösterir. Natal haritadaki Merkür, kalıpları anlama, bilgiyi toplama ve dış dünya ile paylaşma şeklimizi biçimlendirir. Yeni tanıştığımız kişinin, esasen dış burcu ile değil, Merkür burcu ile diyalog kurarız.

Venüs Burcu Nedir? Nasıl Hesaplanır ve Yorumlanır?

Doğum haritasındaki Venüs değerlere işaret ettiğinden maddi ve manevi varlıklarımızla ilişkilerimiz üzerinde son derece etkindir. fakat bundan daha önemlisi, natal haritadaki Venüs sevme tarzımızı, nasıl merhamet gösterdiğimizi, nasıl bir aşık olduğumuzu ve daha fazlasını anlatır. Aşkınızla aranızdaki romantik uyumu çıkarmak için Güneş burcu astrolojisini kullanmak en basit yoldur ancak, Venüs burcu hesaplaması yapmak doğrudan aşkın merkezine inmenin en iyi yöntemidir. Venüs Zodyak kuşağında hiç durmadan hareket ederken, her gün kabaca bir derece yer kaplar. Bu durum her burçta tam olarak bir ay misafir olduğu manasına gelir. Buna ek olarak her 18 ayda bir retro hareketi yapar ki, Venüs’ünüzün pozisyonunu belirlemenin en kestirme yöntemi doğum haritanıza bakmak ve doğum sırasında hangi burçta olduğunu anlamak için bir Venüs burcu hesaplama programı kullanmaktır.

Mars Burcu Ücretsiz Hesaplama

Natal haritalardaki Mars’ın getirilerini öğrenmek, harekete geçme biçiminiz ve motivasyon kazanmak için gereksinim duyduğunuz şeyler hakkında size fikir verebilir. Bu veriler, enerji seviyenizi yükseltmenize ve hayatınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Haritanızdaki Mars’ın yerini hızlıca bulmak için Mars burcu hesaplayıcısı kullanmakta fayda vardır. Mars oldukça hızlı hareket eden gezegenlerden biridir ve hangi dönemlerde gerilediğine göre 2-7 ay arasında burçlar üzerinde etki sahibidir. Astrolojik verilere göre Mars’ın tüm zodyağı tamamlaması yaklaşık 2 yıl sürer. Bu 2 senelik döngüyü tam manada saptayabilir, şu anda neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre notlar alırsanız, ilerideki Mars devrinde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yöntemlerle kullanacağınız hakkında ipuçları almış olursunuz.

Jüpiter Burcu Nedir? Jüpiter Burcu Analizi Nasıl Yapılır?

Jüpiter’in konumlandığı burç sizinle ilgili tahmin ettiğinizden daha fazla konu içerir, algınızın açıklığını ve bilinç seviyenizi yükseltme metodlarını ortaya çıkarır. Genişleme anlamı taşıyan Jüpiter genellikle beraberinde yüksek miktarda doğruluk ta verir. Jüpiter’in bulunduğu burcu anlamış olmanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de imkan verebilir. Jüpiter burcunuzu bilmenin birden fazla yolu vardır. Online bir astroloji uygulaması kullanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizi zahmetsizce hesaplayabilirsiniz, elbetteki doğum tarihinizi ve saatinizi bilmek durumundasınız. Bununla beraber Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Natal haritanız varsa Jüpiter’inizin yerleştiği burcu bu şekilde de görebilirsiniz. Özellikle içerdiği manalarla beraber bu yerleşime ayrıntılı bir şekilde bakmak isterseniz Jüpiter burcu bulma uygulamamızı kullanabilirsiniz.

Satürn Burcu Nasıl Bulunur? Satürn Burcu Nedir?

Satürn, uzun sürede devir yapan bir gezegen olup, burçlarda yaklaşık olarak iki buçuk yıl geçirir ve doğduğunuz zamanki burca yeniden dönmesi 28 ila 29 yıl sürer. O geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir tür olgunluk işaretidir. Bu, eşit yaş grubundaki kişilerin birbirine özdeş hayat dersleri aldığı şeklinde kabul görür. Websitemizde yer alan Satürn burcu bulma uygulaması yardımıyla Satürn’ün yerleştiği pozisyonu bulabilirsiniz. Doğum haritasında, Satürn’ün yerleşim gösterdiği burç, sınır çizgilerimizi, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk duygumuzu gösterir. Satürn’ün konumu, sorumluluklarımıza bakışımızı açığa çıkarabilir ve bununla birlikte, doğal olarak ifade edemediğimiz ve üstelik karakterimizin bir parçası olarak özümsediğimiz özelliklere de işaret edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni