Gece Rahat Bir Uyku İçin Sıcak Duş Saçlarınızın Daha Parlak Görünmesi İçin Soğuk Duş

Yoğun bir günün ardından banyoya girip uzun bir duş almak, insanı stresten arındırıp rahatlatıyor. Genellikle sıcak duş almayı tercih ediyor olsak da soğuk duşunda birçok faydası bulunuyor. DoktorTakvimi uzmanlarından Uzm. Dr. Elif Esen Özdemir, sıcak ve soğuk duş almanın faydalarını ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

 

Duş almak hepimize iyi geliyor. Günlük hayatta insanlar, genelde uzun ve yoğun geçen bir günün ardından dinlenmek için sıcak duş alıyor. Ancak sabah işe gitmeden önce alınan soğuk duş da kişiyi uyandırarak daha canlı, enerjik hissetmesini sağlıyor. Hızlı, soğuk ya da sıcak bir duşun faydaları kadar dikkat edilmesi gereken yönlerinin de olduğunu söyleyen Doktor Takvimi uzmanı Uzm. Dr. Elif Esen Özdemir, sıcak ve soğuk duş hakkında önemli bilgiler veriyor. Çoğu kişi sıcak duşu, soğuk olana tercih etse de soğuk duşun önemli faydaları bulunuyor. 10-15 derecedeki su ile alınan duşların, soğuk duş olarak kabul edildiğini söyleyen Uzm. Dr. Elif Esen Özdemir: “Soğuk duş kan dolaşımınızı artırıyor, sizi uyandırıp canlandırıyor, zihinsel keskinliğinizi artırıyor ve bağışıklığınızı güçlendiriyor. Cildinizin nemli, saçlarınızın parlak olmasını sağlıyor ve spor sonrası kaslarınızın toparlanmasını hızlandırıyor” diyor. 

 

Hava sıcaklığının düşük olduğu günlerde soğuk su ile duş aldıktan sonra tekrar ısınmanın zor olabileceğini aktaran Uzm. Dr. Elif Esen Özdemir, ayrıca soğuk algınlığı gibi bir enfeksiyon sırasında alınan soğuk duşun bağışıklık sistemini zorladığına da dikkat çekiyor. Geceleri gevşemekte ve uykuya dalmakta zorlanan kişiler için sıcak bir duşun çok faydalı olduğunu aktaran Uzm. Dr. Elif Esen Özdemir, sıcak duşun faydalarını ise şöyle açıklıyor: “Sıcak duş, kas ağrılarını ve soğuk algınlığı belirtilerini azaltıyor. Ayrıca sıcak duş, cildinizdeki gözenekleri açarak cildinizin yağ ve kirden arınmasını kolaylaştırarak sivilceleri azaltıyor. Ancak sıcak su cildinizi kurutabiliyor ve tahriş edebiliyor. Kişilerin egzama gibi bir sorunu varsa bunu daha da kötüleştirebiliyor ve kaşıntıya yol açabiliyor. Hipertansiyonu veya kalp hastalığı olan kişilerin de çok sıcak su ile duş almaktan kaçınması gerekiyor.”

 Soğuk duş ya da sıcak duş almanın sağlık durumuna ve o anki koşullara göre yapılması gereken bir tercih olduğunu belirten Uzm. Dr. Özdemir, hem sıcak hem de soğuk duşun sayısız faydası olsa da ideal olanın 35-37 derece sıcaklıktaki ılık su ile duş almak olduğunun altını çiziyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni