7’den 70’e Cumhuriyet Koşusu’nda buluşalım

Büyükşehir’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği “9. Uluslararası Kocaeli Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” 29 Ekim Cumartesi günü (yarın) koşulacak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği “9. Uluslararası Kocaeli Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” heyecanı 29 Ekim Cumartesi günü (yarın) saat 11.30’da Sekapark’ta başlayacak. Büyükşehir’in Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’na bu yıl da yoğun ilgi var. Koşunun 7’den 70’e herkese açık olması nedeniyle Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden de koşuya katılmak için sporcular kayıt yaptırdı.

 

KENYA’DAN KAYSERİ’YE

Yabancı katılımcılar arasında geçen yıllarda olduğu gibi Etiyopyalı, Faslı, Kenyalı, Rus ve Moldovalı atletler yer alıyor. Bu kapsamda 14 farklı ülkeden 28 elit atlet olmak üzere 42 yabancı sporcu Sekapark’ta koşacak. Türkiye’den ise Afyonkarahisar, Bursa, İstanbul, Aydın, Denizli, Trabzon, Düzce, İzmir, Kastamonu, Eskişehir, Samsun, Konya, Kayseri ve Sakarya’dan binlerce atlet koşuya kayıtlarını gerçekleştirdi.

 

GÖĞÜS NUMARALARI VE ÇİPLER SEKASEM’DEN VERİLİYOR

10 km koşusuna katılacak sporcular ise göğüs numaraları ve çiplerini almaya başladı. Sporcular söz konusu göğüs numaraları ve çiplerini Seka Sporcu Eğitim Merkezi(SEKASEM)’nden alıyor. Numaralar yarış sabahı da Sekapark alanında dağıtılmaya devam edilecek. Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyeceği için, bu eksiklikten kaynaklanan herhangi bir hak talebi de olamayacak.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu başvuruları ise devam ediyor. Kayıt işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr üzerinden yapılıyor. Ay yıldızlı bayrak aşkına koşmak isteyen katılımcılar, Büyükşehir’in resmi internet sitesi içindeki “9.Cumhuriyet Koşusu Başvurusu” bölümünden kayıtlarını yaptırabiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 9. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu ve Cumhuriyet Maratonu için başvuru süresi 28 Ekim Cuma günü (bugün) saat 17.00’de sona erecek.

 

12.05’DE, 10 KM KOŞU İLE BAŞLIYOR

Her yıl büyük ilgi gören ve Cumhuriyet kutlamalarına büyük anlam katan koşu; 3 km halk koşusu, 10 km profesyonel sporcu koşusu ve Çocuk Maratonu olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Yarış parkurunun başlangıç ve bitişi ise Sekapark Uçurtma Tepesi önünde olacak. 10 km koşu saat 12.05’de, 3 km halk koşusu 12.10’da, 1 km Çocuk Maratonu ise saat 12.15’de başlayacak. Ayrıca 3 kilometrelik halk koşusuna Kocaeli sınırlarında ikamet eden kişiler katılabilecek. Kocaeli dışından katılarak dereceye giren kişiler diskalifiye edilecek.

 

NAKDİ ÖDÜL VERİLECEK

Organizasyonda ilk 10 dereceye giren bayan-erkek koşuculara, derecesine göre madalya ve nakdi ödülün yanı sıra çeşitli ödüller verilecek. 10 km koşusunda birinci gelene (bay-bayan) 12 bin, Halk koşusunda ise birinci olana bayan-erkek) 3 bin TL nakdi para ödülü verilecek.

 

YARIŞ PARKURLARI

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına coşku katacak olan Cumhuriyet Koşusu’nun parkuru ise şöyle;

 

3 KM HALK KOŞUSU

Çıkış ve Varış: Sekapark Uçurtma Tepesi önünde hazırlanan noktada olacak.

Güzergah: Sekapark alanı dahilinde, şeritlerle belirlenen parkurun takip  edilmesiyle (tur atılmasıyla) tamamlanacak.

 

10 KM KOŞUSU

Çıkış ve Varış: Sekapark Uçurtma Tepesi önünde hazırlanan noktada olacak. Güzergâh: Büyükşehir Belediyesi deniz otobüs işletme yolunu takip ve iskelesine giriş, Cumhuriyet köprüsüne devam eden sahil yolunu takip, Atletizm pisi yanından geçerek Uluslararası Fuar Merkezi alanı yan yolundan çıkış, Lastik-İş Sendikası önünden sahil şeridine geri dönüş, sahil şeridi boyunca iskele yolunu takip ve Sekapark yoluna geçerek bu yolun izlenmesiyle tamamlanacaktır.

 

1 KM ÇOCUK MARATONU

Çıkış ve Varış: Sekapark Uçurtma Tepesi önünde hazırlanan noktada olacak.  Güzergah: SEKA Park alanı dahilinde, şeritlerle belirlenen kısa parkurun takip edilmesiyle (tur atılmasıyla) tamamlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni