Cumhurbaşkanlığı 3.Uluslararası Yat Yarışları Cumhuriyet Kupası startı verildi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları ve İstanbul Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 3.Uluslararası Yat Yarışları’nın İstanbul etabı startı bugün İstanbul Boğazı’nda verildi.

 

İki kıta arasında düzenlenen dünyadaki tek yat yarışı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları İstanbul etabı kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Kupası yarışları Atatürk ve Silah Arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başladı. İstanbul Boğazı’nın muhteşem parkurunda yarışan 28 ülkeden 600’den fazla sporcu, görkemli bir görsel şölen sundu.

 

Yarışın start kornasını çalan İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu ‘’Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’nın ivmesi her geçen yıl daha da yükseliyor. Bu organizasyonla ülke tanıtımına katkı sağlayacağına, yurtdışı yarışmacılarla ve yurtdışı medyayla bu yarışın büyük ilgi çekeceğine inanıyor ve bu yolda çalışıyoruz. Bu yıl katılmcı ülke sayımız daha da arttı. İlerleyen yıllarda bu yarışın başta Akdeniz olmak üzere tüm dünyada büyük ilgi uyandırması ve en prestijli yarışlar arasında yer alması en büyük hedefimiz’’ dedi.

 

Dünyanın en özel destinasyonlarından göz kamaştırıcı güzellikteki Boğaziçi’nde kıtalararası mücadele verdiği yarış boyunca, İstanbul’un tarihi dokusunun maviyle buluştuğu muhteşem manzarası yarışçılara eşlik etti. Sporcuların rüzgarla birlikte parkurda zorlu bir mücadele sürdürdüğü yarış, Dolmabahçe’de son buldu.

 

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2022 takvimine de giren yarışların İstanbul etabı kapsamında; 28 Ekim’de Caddebostan-Adalar Parkuru’nda Barbaros Hayreddin Paşa Kupası düzenlendi. Yarın da 30 Ekim’de Moda-Adalar Parkuru’nda Mavi Vatan Kupası yarışları gerçekleştirilecek. Yarın akşam Tersane İstanbul’da düzenlenecek törenle kazananlara kupaları takdim edilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni