Gürespor, Yalova’dan galibiyetle dönüyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 13. Hafta mücadelesinde deplasmanda HDİ Sigorta Yalova VIP’i 83-64 mağlup etti.

 

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ligin 13. Hafta mücadelesinde HDİ Sigorta Yalova VIP takımına konuk oldu. Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip savunmadaki etkili oyununa pota altında ki başarılı oyununu da ekleyerek rakibinin çift haneye ulaşmasına izin vermedi ve ilk periyodu 21-9 önde tamamladı. İkinci periyodda ev sahibi Yalova ekibi farkı kapatmak isterken rakip potaya 24 sayı bırakırken konuk ekibin 18 sayısına engel olamayınca devre arası 39-33 Gürespor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

 

İkinci yarıda defansını daha sıkı tutan, Zakyia Weathersby, Gizem Kumandanoğlu ve Yağmur Öztürk’ün etkili oyunu ile farkı açarak periyodu 61-48 önde bitirdi. Final periyodunda da aynı tempoyu sürdüren Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor rakip potaya 22 sayı bırakarak karşılaşmayı 19 sayı farkla 83-64 kazanmayı başardı.

 

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’da Gürespor’da Gizem Kumandanoğlu 23 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Zakyia Weathersby 21 sayı, 12 ribaund, (double double), Yağmur Öztürk 16 sayı, 4 ribaund, 4asist ile galibiyete önemli bir katkı sağladılar. Ev sahibi ekipte ise Miray Uzunoğlu’nun 26 sayı ve Başak Altunbey’in 20 sayısı farklı mağlubiyeti önleyemedi.

 

Maç sonrası değerlendirmede bulunan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor Başantrenör’ü Ahmet Taşkan, kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek “Başarılı bir basketbol ortaya koyarak kazanmasını bildik. Her maç ve her galibiyet çok önemli. Bu galibiyetleri ardı ardına kazanarak seri haline dönüştürmek istiyoruz” dedi.

 

Körfezin Melekleri’ni Yalavo deplasmanında Kulüp Başkanı M. Agah Ferhatoğlu, kulüp yöneticileri Yusuf Karagöz ile Birol Kocacan’da yalnız bırakmadı.

 

Gürespor’un ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Galatasaray’dan transfer edilen Arifecan Vardar ve Berna Şahin ilk kez forma şansı buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni