Kınık’a Kapalı Yüzme Havuzu ve 8 Halı Saha Yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Bakanlık ve Kınık Belediyesi ortak protokolü ile hayata geçen Kınık Gençlik Merkezi'nin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından gerçekleşti.

İzmir'in Kınık ilçesinde 9 bin 300 metrekare alanda, içerisinde tenis kortları, basketbol ve halı sahalarının bulunduğu gençlik merkezinin açılışına katılım oldukça yoğundu.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kınık Gençlik Merkezi açılış törenindeki konuşmasında katkılarından dolayı Bakan Kasapoğlu'na teşekkürlerini sundu. Kınık Belediye Başkanı Doğruer konuşmasında "9 bin 300 metrekare Belediye hizmet alanında dönüştürülmüş Kınık Gençlik Merkezi'nde bakanlığımızın katkıları ile ilçemiz bir gençlik merkezi kazandı. Yine Spor ve Gençlik Bakanlığı ile Kınık Belediyesi ortak projesi kapsamındaki "Yüzme bilmeyen kalmasın" kampanyası ile 600 öğrencimiz kurslarımızda yüzmeyi öğrendi .

Katkılarından dolayı Sn. Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na, Genel Başkan Yardımcımız Mv. Hamza Dağ’a ve İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli'ye ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi

Kınık Belediye Başkanı'nın ardından söz alan Spor ve Gençlik Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kınık Gençlik Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmasında İzmir'de bereketli ve dolu bir program gerçekleştirdiklerini, kentin tüm ilçelerinde gençliğe dair pek çok çalışmaları olduğunu söyledi.
Hizmet etmenin, üretmenin, eser ortaya koymanın herkese nasip olmayacağını belirten Bakan Kasapoğlu, "Bizler hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle çıktığımız bu yolda, 21 yıldan beri ülkemizin her bir köşesinde durmadan, yorulmadan hep bir adım ileri gitme felsefesiyle ürettik. Eser ortaya koyduk ve bundan sonra da yine aynı ruhla aynı heyecanla bu aziz millet için, 85 milyonun her bir ferdi için bu güzel gençler için, pırıl pırıl çocuklar için durmadan, yorulmadan üretmeye, koşmaya devam edeceğiz." dedi.

Ülke genelinde açılan 417 gençlik merkezine bir yenisini daha eklediklerini, 418'inci gençlik merkezini Kınık'ta açtıklarını belirten Spor ve Gençlik Bakanı Kasapoğlu, "Çalışma salonlarıyla atölyeleriyle ve spor alanlarıyla Kınık için İzmir için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kınık'ta değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Pek çok iş birliği projemiz var. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' kampanyamız hızlı bir şekilde Kınık'ta devam ediyor. Altı yüz gencimiz bu yaz yüzme projesine katıldı. İnanıyorum ki yüzme öğrenmek isteyen herkese tıpkı Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kınık'ta da İzmir'imizin diğer ilçelerinde nasıl yüzmeyi öğretiyorsak inşallah bu projemizde de tüm hızımızla tüm gücümüzle güç vermeye ve bu anlamda yüzme öğrenmek isteyen herkese öğretmeye de devam edeceğiz." dedi.

Bakan Kasapoğlu, Kınık'a müjde üstüne müjde verdi.
Spor ve Gençlik Bakanı, "Yarı olimpik yüzme havuzu için de projemizi onayladık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi. Bakan Kasapoğlu ayrıca Kınık'a 8 halı sahanın yapılacağını söyledi.

Gençlik merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Kasapoğlu, "Kınık'ta yüzme bilmeyen kalmasın" projesi kapsamında yüzmeyi öğrenen 600 öğrenciyi temsilen 3 öğrenciye de katılım belgesi verdi.

Kınık Gençlik Merkezi'nin açılışındaki kurdele kesim töreninin ardından Bakan Kasapoğlu beraberindekiler ile birlikte Kınık Gençlik merkezinde incelemelerde bulundu.

Kınık Belediyesi Spor Kulübü ile sohbet eden Spor ve Gençlik Bakanı Kasapoğlu, Kınık Belediye Korosundan şarkı dinledi ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış törenine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi,  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Ak Parti İlçe Başkanı Sami Molla Ahmet, Bergama Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, Meclis üyeleri, STK ve Oda Başkanları, Muhtarlar ve Daire Amirleri katıldı.

Spor ve Gençlik Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tören sonrası Kınık'ta bir kahvehanede vatandaşlarla çay içip sohbet ettikten sonra Kınık'tan ayrıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni