Akbank Sanat Oyunculuk Atölyesi başlıyor!

Sanatseverleri yıllardır sanatın farklı dalları ile buluşturan ve yaptığı özel etkinliklerle bu konuda öncü kurumların başında yer alan Akbank Sanat, Ocak ayından itibaren “Akbank Sanat Oyunculuk Atölyesi” serisini başlatıyor.

Akbank Sanat Oyunculuk Atölyesi her Cumartesi günü Akbank Sanat Beyoğlu binasında yer alan Çok Amaçlı Salon’da oyunculuğun 4 ana bileşeni Beden Farkındalığı, Ses, Sahnenin Ritmi ve Oyunculuk Teknikleri üzerinden gerçekleşecek. Moderatörlüğünü Ömer Akgüllü’nün üstlendiği atölyeler her hafta farklı içerikleri, deneyimli profesyonel konuk yürütücülerin katılımıyla hem teorik hem pratik uygulamaların bir arada harmanlanarak sunulduğu 3 saatlik atölyeler şeklinde düzenlenecek. 

* Etkinlikler ücretsizdir. Katılım 50 kişi ile sınırlı olup etkinlik giriş davetiyeleri etkinlikten 1 saat öncesinden Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

Program:

7 Ocak 2023 

SAHNEDE BEDEN-UZAM İLİŞKİSİ: HAREKET/OYUN/DOĞAÇLAMA

Yürütücü: Mustafa Kaplan

Bu atölyede otantik ve otantik olmayan hareket üzerine çalışılarak, hareketin ürettiği imgeler ve duygulanımlar üzerine konuşmalar gerçekleşecek.

Hareket uzamı nasıl etkiler, onu nasıl dönüştürür, mesafeler ilişkileri nasıl belirler gibi soruların yanıtlarını çeşitli oyunlarda, hareketin yolcuğunda ve doğaçlama deneyiminde arayacağız.

14 Ocak 2023

NEFESTEN SESE 

Yürütücüler: Burcu Babayiğit ve Ivan Chepura

Duygular nefes ritimlerini tetiklediği gibi müdahale edilen nefes ritimleri de farklı ruh hallerini deneyimlememizi sağlar. Bu atölyede, nefes farkındalığının ve kontrollü nefes egzersizlerinin zihin ve beden sağlığı üzerine etkisini, sahne performansı kaygısında, endişe ve öfke gibi duygu durumlarını dengelemede kullanılabilecek nefes teknikleri ve günlük nefes rutini oluşturma üzerine konuşacağız. Adım adım gelişen temel nefes farkındalığı metodları ile birlikte uygulaması kolay kontrollü nefes egzersizlerini tanıyacağız.

Hayattaki her duygu durumunda değişen nefesimizin peşinden sese doğru bir yolculuğa çıkacağımız bu atölyede yol göstericilerimiz Burcu Babayiğit ve Ivan Chepura bize eşlik edecekler.

Etkinlik Türkçe ve İngilizce gerçekleşecek.

21 Ocak 2023

BİR METİN KILAVUZLUĞUNDA SAHNEDE YAZAR/OYUNCU 

Yürütücü: Hakan Emre Ünal

Atölye süreci herhangi bir fikri veya metni sahneye taşırken başlangıç aşamasında sorulması gereken temel sorular üzerinden bir giriş çalışmasıdır. Atölyede katılımcıların kendi belirledikleri ve sahnede aktarmak istedikleri metinler üzerinden bir çalışma yürütülecek.

28 Ocak 2023

KARAKTERİN FİZİKSELLEŞTİRİLMESİ

Yürütücü: Sanem Öge

Çağdaş oyunculuk tekniklerinden faydalanarak oyuncu tasarımı yetilerinin geliştirilmesi, rolün ses ve beden üzerindeki yansımalarının araştıracağımız bu atölyede 20. Yüzyıldan günümüze hem tiyatroda hem de kamera karşısında çalışan oyunculara kılavuzluk etmiş teorisyenlerin geliştirdikleri temrinler ve egzersizler ışığında, rolün ses ve beden üzerinden fizikselleştirilmesine odaklanan oyunculuk araştırması yapacağız. Oyuncu tasarımı yetilerinin geliştirilmesi için gerekli bu araştırmaları Sanem Öge eşliğinde, Vakhtangov, Michael Chekhov, Sanford Meisner, Stella Adler, Lee Strasberg, Viola Spolin gibi Stanislavski’den yola çıkıp kendi araştırma yöntemlerini oluşturan teorisyen ve araştırmacıların yöntem ve tekniklerini kullanarak deneyimleyecek ve katılımcıların bu teknikleri kendi dinamikleriyle harmanlanmasına destek olacağız.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni