Almanya'dan dayanışma konserleri

Almanya’nın Osnabrück Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü Kurucusu ve Öğretim Görevlisi İzmirli İsmail Türker, müzisyen arkadaşları ve öğrencileri ve STK’lar  “Bir Kira Bir Yuva” dayanışmasında “biz de varız” dediler. 

11 Mart, 18 Mart ve 28 Nisan’da yapılacak konseri’nin gelirleri 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerde zarar gören depremzedeler için kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bir Kira Bir Yuva” Kampanyasına aktarılacak.  

1996 dan bugüne kadar Almanya’nın Osnabrück kentinde yaşayan, 2000 yılında konservatuarda Türk Halk Müziği Bölümü’nü kuran ve öğretim görevlisi olarak halen çalışan İsmail Türker, herkesi üzen, acıya, hüzne boğan depremle ilgili olarak harekete geçtiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu depremle ilgili bizlerde dayanışmaya karar verdik ve müzisyen arkadaşlarımla, öğrencilerimle, Osnabrück kenti Tiyatro sanatçıları ve bizimle birlikte dayanışan STK’larla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası ile dayanışma konser etkinlikleri başlattık.

11 Mart Dünya Kadınlar Günü Dayanışma Konseri, 18 Mart Dayanışma Yaşatır Konseri ile 28 Nisan’da yapılacak Çocuklardan Çocuklara Dayanışma Konseri’nin gelirleri ile kampanyaya katılmak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı M Tunç Soyer’ i kutluyor barış ve demokrasi kenti İzmir halkına selam ve saygılarımızı sunuyoruz. DAYANISMA YAŞATIR” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni